Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

BEC a decis respingerea protocolului de constituire a Alianţei Dreapta Unită

Biroul Electoral Central a anunţat că, în şedinţa de duminică, a fost respins Protocolul de constituire a alianţei electorale Alianţa Dreapta Unită USR – PMP – Forţa Dreptei. USR, PMP şi Forţa Dreptei au depus sâmbătă, la Biroul Electoral Central, protocolul de constituire a Alianţei Dreapta Unită pentru participarea la alegerile din 9 iunie.

Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, prezent duminică la Focşani, a declarat pentru AGERPRES că „(…) în mod evident, nu mă aştept să judece membrii BEC corect din punct de vedere legal, va fi o decizie politică. Evident că vor încerca să scape de noi. (…)”. Orban a participat, duminică, la Focşani, alături de deputaţii Violeta Alexandru, Ionel Dancă, Ionel Tănase şi reprezentanţi ai Forţa Dreptei, USR şi PMP din judeţ şi din ţară, la Conferinţa judeţeană de alegeri a partidului Forţa Dreptei.

Într-o postare pe facebook, Ludovic Orban a scris: „Chiar dacă Biroul Electoral Central le-a făcut jocul sunt convins că Înalta Curte de Casație și Justiție ne va face dreptate”.

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat duminică seara că nu are nicio legătură cu faptul că Biroul Electoral Central a respins protocolul de constituire a Alianţei Dreapta Unită, decizie care a fost luată de judecătorii din BEC pe care nici nu ştie cum îi cheamă, conform AGERPRES.

Ciolacu a fost întrebat, într-o emisiune la Digi 24, cum comentează declaraţiile liderilor USR, PMP şi Forţa Dreptei, care au susţinut că decizia Biroului Electoral Central este abuzivă şi luată la cererea PSD.

„Nu am comentat niciodată de când sunt om politic nicio decizie a niciunui magistrat, nicio decizie a Curţii Constituţionale. Aşa se apără statul de drept. Cei care acuzau până acum că PSD acoperă corupţii, că PSD nu ştiu ce face – nu poţi toată viaţa ta, nu poţi să fii liderul Opoziţiei doar prin ură şi doar să fii contra PSD, trebuie să şi construieşti ceva. Au avut posibilitatea să construiască alături de PNL timp de opt luni cât a durat marea coaliţie de dreapta şi am văzut ce a rămas în urmă. Un dezastru. Zero fonduri europene, un PNRR pe care trebuie să îl negociem continuu, niciun kilometru de autostradă. (…) Din Biroul Electoral Central fac parte şapte judecători de la Înalta Curte. S-a apucat Ciolacu să îi sune pe cei şapte? Nu ştiu cum îi cheamă”, a spus premierul.

El a adăugat că le va propune colegilor săi de la Senat să voteze pentru a se organiza referendumul „Fără penali în funcţii publice”.

„Mai vor ‘Fără penali în funcţii publice’ sau nu? Mai vor acel referendum? Eu o să le propun colegilor mei de la Senat să voteze să ţinem referendumul. Să vedem ce spun românii. Dacă trece de Senat, în 30 de zile premierul e obligat să facă referendum. Vom discuta şi acest aspect la coaliţie, să treacă acest referendum prin Senat, să vedem ce spun românii. Sunt de acord ca Voiculescu să candideze? Ca doamna Clotilde să candideze?”, a susţinut liderul PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?