Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Cum și-a luat reject viceprimarul Dimitriu când a anunțat că vrea să fie viitorul candidat PNL la Primăria Focșani

De teamă, vorba aceea, să nu rămâie repetentă la alegerile din 2024, viceprimarul Ana Maria Dimitriu a încercat să fure startul și a anunțat victorioasă că s-a decis să candideze la alegerile locale viitoare. Da, a mai candidat, dar nu așa cum vrea acum, anume pentru funcția de primar al municipiului Focșani. Un municipiu reședință de județ care, în viziunea doamnei Dimitriu, ar trebui să aibă un primar în persoana dumneaei, om fără studii, experiență sau vreun raport de activitate în anii de mandat de ales local din 2016 și până în prezent. Marele anunț a fost făcut de Dimitriu joi spre înserat, la o întâlnire PNL. Când, în realitate, Ana Maria Dimitriu fusese chemată la microfon nu pentru ce își imagina dumneaei, ci, ca să cităm, pentru a transmite „mesajul Organizației Femeilor Liberale din județul Vrancea”. Nu s-a putut însă abține să nu bată câmpii cu același surâs inconfundabil, fiind probabil luată de val. Cu siguranță i s-a mai întâmplat și în alte ocazii.

Acum însă, a declarat că se bucură că este într-un loc unde sunt oameni „în număr mare” și, chiar dacă era strict vorba despre „colegii care și-au depus candidatura în liga aleșilor locali”, a considerat de cuviință să se bage în față, cu o promisiune: „Ca de fiecare dată, vă puteți baza PE MINE”. Știm, am auzit și noi bârfe din astea. Numai că este posibil ca nimeni din PNL să nu mai aibă nevoie de ajutor în acest sens de la doamna Dimitriu. Doamnă care a vorbit prea puțin despre OFL Vrancea, dar nu a uitat să menționeze că avem viceprimar din PNL în municipiul reședință de județ. Și, dacă tot a muncit cu pasiune, fie noapte, fie zi, a decis să anunțe, oficial, că este determinată să candideze „pentru funcția de primar al municipiului Focșani, funcție pe care consider că activitatea de un mandat de consilier de patru ani și acum cel de consilier și viceprimar mă mandatează pentru acest lucru. Și sunt convinsă că domnul președinte Cătălin Toma va marca o premieră prin susținerea unei femei la votul de primar al municipiului Focșani și împreună cu susținerea colegilor din Partidul Național Liberal, sunt convinsă că vom avea și primar al municipiului Focșani”.

Acum, realitatea este cu totul alta, dacă ne uităm la ultimele două candidaturi PNL-iste la Primăria Focșani: același om, același rezultat, indiferent ce crede pupila acestuia. Greu de crezut că Ana Maria Dimitriu a uitat de mentorul său, Ion „Grindă” Ștefan, ale cărui postere probabil încă și le mai ține agățate în garsoniera ANL obținută de la Primăria Focșani. Cum ar fi bine să nu uite și cam ce „succesuri” a repurtat acesta la vot, că era ministru sau nu. Nu mai sunt ele vremurile când doamna Dimitriu mergea de mânuță cu alți colegi prin diverse birouri ale partenerilor de grup pentru a cere imperativ să fie făcută viceprimar. Unii, mai slabi de înger, au acceptat trocul. Despre alegătorii focșăneni, dintre care mulți nu au auzit cine este superbitatea de la parterul primăriei, nu știm dacă vor fi așa ușor de convins să pună ștampila pe un buletin în care moț, în față, e numele Anei Maria Dimitriu.

Cât despre președintele PNL Vrancea, Cătălin Toma, acesta a fost rezervat în vorbe concrete vizavi de ceea ce i-a solicitat Ana Maria Dimitriu. Nici măcar nu a părut prea interesat de acest subiect, dat fiind că Toma și-a început discursul prin a-i ura cele obișnuite primarului de la Slobozia Bradului, Merlin Ivancea, care pe 25 august a împlinit 40 de ani. Ba nici că a menționat numele viceprimarului de Focșani în preambulul discursului. „(…) Degeaba ești cel mai mare afacerist într-o localitate, degeaba ești cel mai bun profesor, cel mai bun medic sau ce ești, în politică trebuie să fii alături de oameni. Și da, partidul este cel care te face să îl reprezinți, pentru că prin partid, prin unitate, poți să aduci fonduri și să dezvolți proiecte și poți lua modele administrative performante, care, în cazul în care nu ești primar, te pot duce la candidatura de primar”, a spus acesta. Noi până aici am înțeles, dar tare ne temem că mesajul e prea ermetic pentru viceprimarul PNL din Focșani, care nu ia exemple de succes, nu este în nimic „cea mai bună”, pentru că nu are vreo calificare serioasă. Chit că doarme ba cu Codul administrativ sub pernă, ba cu un alt cod, cel al bunelor maniere. Fără să priceapă din niciunul nimic.

Cătălin Toma a și continuat pe temă: „Orice consilier de aici poate fi primar. Important e să-și dorească. Orice consilier de aici poate fi într-o funcție publică la București sau în alte structuri ale deconcentratelor. Dar trebuie să reprezinte partidul și să-și asume cu gura plină Partidul Național Liberal. (…) Rugămintea mea este alta: nu transformați o problemă personală într-o problemă de partid. Partidul nu vă deschide uși, subiecte la examen sau bani pentru neamurile nu știu cui. (…) Orice agitație, orice revoltă internă creează dificultăți în ceea ce înseamnă stabilitatea politică și socială. Sunt acum în curs sau urmează să se facă anumite sondaje. Tocmai pentru a vedea care este părerea fiecăruia dintre români și să găsim și oamenii pe care să ne putem baza la viitoarele alegeri”, a mai spus acesta, arătând că voturile vin din lucruri serioase, pentru oameni „modele în administrație”. QED, așadar.

Ei, dar la finalul acelei seri pline de emoții, doamna viceprimar de vis – dacă visul ar fi unul de groază – a pus timidă pe Facebook o cârcă de fotografii, cu oameni din partid, despre care dumneaei consideră că o văd potrivită ca primar. Însă nu a dat prea multe taguri, nu toți merită, ci a fost mai simpluță, așa: „Vă mulțumesc pentru sprijin, încredere și loialitate! #CătălinToma #PNL”.

Și nu a uitat să arate că „Ana-Maria Dimitriu se simte încrezător (încrezătoare)”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?