Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Judecătoria Adjud intră în reabilitare; de asemenea, instanța urmează a fi extinsă

Răsare soarele” și pe strada Judecătoriei Adjud, instanță pentru care au fost alocate fonduri bugetare în vederea lucrărilor de reabilitare și modernizare. Tribunalul Vrancea a scos la licitație un contract pentru servicii de proiectare privind elaborare expertiza tehnică + D.A.L.I. pentru realizarea obiectivului de investiție Reparaţii capitale și extindere sediu – Judecătoria Adjud, valoarea totală estimată fiind de 86.554,62 lei. Din documentație rezultă că terenul și clădirea sunt în administrarea Tribunalului Vrancea în baza unei Hotărâri de Guvern din anul 2018, ideea de bază fiind aceea ca imobilul din strada Copăcești, Adjud, să fie supus unor reparații capitale, reabilitare, dar și modernizare, „în vederea realizării unor condiții optime de desfășurare a activităților”.

Conform informațiilor oferite în documentație, 17 este numărul total al angajaților, 5 jandarmi, 4 avocați, iar numărul de persoane care intră zilnic în clădire, ca medie, este de 150. „Imobilul în care funcționează Judecătoria Adjud a fost preluat în anul 1993 de la Direcția Sanitară Vrancea (…). Imobilul se compune din teren cu suprafața de 4007 mp și patru corpuri de clădire, având regim de înălțime parter, și o suprafață construită de 929,42 mp. Construcțiile au fost executate în anul 1957 și 1963 și au avut ca destinație inițială spital orășenesc”, se explică în tema de proiectare. Tot aici se mai arată și că cele patru corpuri de clădire au destinații în funcție de necesitate – C1, care a fost reabilitat ultima dată în 1993, adăpostind într-un modul sala de judecată, arestul și grupul sanitar, în timp ce o altă parte găzduiește birourile, în zona adiacentă sălii de judecată fiind amenajată o sală de așteptare. Cât privește corpul C2, amplasat în partea de nord a construcției C1, aici este un grup sanitar. În al treilea corp este arhiva Tribunalului Vrancea și un grup sanitar pentru persoane cu handicap, corpul acesta fiind construit în 1964. Judecătoria Adjud mai are la dispoziție și un al patrulea corp, acolo unde au fost amenajate spații pentru avocați, depozit arhivă, biroul local al Serviciului de Probațiune și centrala termică.

Amenajarea ca sediu a judecătoriei în perioada 1993 – 1996 a constat în extinderea corpului principal cu arest și grup sanitar, sala pașilor pierduți și lucrări de reparații a finisajelor interioare și exterioare pentru toate corpurile de clădire. Trecerea timpului, exploatarea clădirii și situarea într-o zonă seismică activă au produs degradări care se manifestă prin fisuri la tavane, în special la corpurile C2 și C3, fisuri și crăpături în zidurile portante, tâmplăria neetanșă, deteriorări ale învelitorii, jgheaburilor și burlanelor”, se mai detaliază în documentație.

Cât privește extinderea, tot aici se precizează că „pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă se va prevedea un corp de legătură dintre corpul C1 și C3, în suprafață de 25 mp, în acest sens se vor executa lucrări de subzidire pe laturile adiacente noii construcții. Se vor realiza rosturi seismice între corpurile C1, C3 și noua construcție”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?