Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

România a intrat în stare de urgență! Se vor putea face angajări de personal suplimentar fără concurs în toate unitățile medicale, de asistență socială și MAI

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că începând de luni se instituie starea de urgenţă: „Începând de astăzi se instituie starea de urgență pe întreg teritoriul României pentru o pentru o perioadă de 30 de zile”.

Conform Agerpres , printre măsurile anunțate, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că în structurile MAI, în unităţile sanitare şi în serviciile de asistenţă socială poate fi angajat personal suplimentar fără concurs.
„Am dispus ca în structurile MAI, în unităţile sanitare, serviciile de asistenţă socială să se poată angaja fără concurs personalul necesar pentru a suplimenta nevoile medicale apărute. De asemenea, am dispus asigurarea sumelor necesare în bugetul Ministerului Sănătăţii pentru achiziţionarea de materiale, medicamente şi echipamente în perioada pandemiei prin procedura de achiziţie directă”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Aceasta este una dintre măsurile cuprinse în decretul privind instituirea stării de urgenţă în România pentru 30 de zile.

În contextul crizei determinate de coronavirus, şeful statului a transmis un mesaj medicilor şi personalului medical, mulţumindu-le pentru profesionalism şi dedicare.

„Vă mulţumesc tuturor pentru eforturile făcute şi cu toţii suntem recunoscători pentru munca pe care o depuneţi în mod neobosit!”, a afirmat Iohannis.

El a dat asigurări că prin decret a fost luate toate măsurile pentru a se putea face cu maximă celeritate toate achiziţiile de echipamente medicale pentru protejarea personalului sanitar, astfel încât sănătatea acestuia să nu fie pusă în pericol.

„Sunt hotărât ca împreună cu Guvernul Orban să luăm cele mai drastice măsuri pentru a proteja viaţa şi sănătatea cetăţenilor români. Dar oricâte măsuri ar lua autorităţile, ele pierd enorm din eficienţă dacă nu sunt urmate întru totul de oameni”, a spus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?