Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Rugby – Internaționalul focșănean Ionuț Botezatu revine pe teren!

  • Săgeată va juca în Italia pentru Borsari Rugby Badia
  • Sunt fericit că am primit această oportunitate, sper să fiu sănătos să îmi pot ajuta echipa

Pe pagina sa de facebook, clubul italian Borsari Rugby Badia anunța ”cu bucurie” în ziua de 4 august că la echipă a venit extrema Naționalei României, Ionuț Botezatu, pentru stagiunea 2022-2023. După care Borsari Rugby Badia face o succintă, dar relevantă prezentare a carierei jucătorului cu o carieră impresionantă în care a căpătat supranumele Săgeată pentru calitățile sale excepționale: ”Ionuț s-a născut pe 12 decembrie 1987 la Panciu, în județul Vrancea. Are 181 cm înălțime, 84 kilograme, a jucat rugby 15 ani la clubul din Baia Mare cu care a câștigat campionatul de 8 ori, de 7 ori Cupa României și o dată Cupa Regelui. La nivel internațional, are 35 de evoluții cu Naționala României cu care a jucat la Cupa Mondială 2015. … Din aprilie a ajuns la Polesine cu familia din motive de muncă și a optat să joace la Badia, echipă de rugby care participă în Campionatul Serie A. Sunt fericit că m-am alăturat familiei Borsari Rugby Badia a spus Ionuț Botezatu. Am început antrenamentele săptămâna aceasta, dar privind înainte, cred că vom arăta bine în campionatul care începe în octombrie”, mai scrie în postarea de pe facebook Borsari Rugby Badia.

Din prezentarea făcută de clubul italian lipsesc informații importante: a obținut și două titluri de campion al Cupei Europei Centrale și de Est și o Supercupă a Europei. A jucat cu echipa națională Under 19 la Campionatul Mondial din 2006, iar în prima reprezentativă a debutat la 14 februarie 2009 într-un meci din Cupa Europeană a Națiunilor, contra Germaniei. Dar mai cu seamă că este produs de vârf al foarte performantei școli de rugby de la Focșani, fost elev al excepționalului profesor, antrenor, mentor și constructor de caractere, Viorel Ion.

L-am rugat să-mi spună, pentru cititorii Monitorului de Vrancea și pentru admiratorii săi din lumea rugbiului vrâncean, câteva cuvinte despre revenirea ca jucător în sportul căruia i-a dăruit ani mulți și bogați în împliniri. Cu amabilitatea pe care i-o bănuiam, mi-a răspuns: Vă salut! Nu vreau să vorbesc prea mult despre despărțirea de Baia Mare pentru că am plecat cu un gust amar, să zic așa… Eu am continuat să joc la un nivel mai scăzut în Italia, în Liga 3, apoi am fost ofertat de o echipa de Serie A, (Badia) unde am și semnat un contract. Nu am stat prea mult pe gânduri – o mică conversație cu soția și am ales să joc aici. Sunt fericit că am primit această oportunitate, sper să fiu sănătos să îmi pot ajuta echipa. Vă mulțumesc mult și vă doresc o zi bună. Și vă mulțumesc că sunteți aproape de rugbyul vrâncean!

Felicitări, Ionuț Botezatu – Săgeată pentru revenirea pe terenul de rugby. Mai ai ani de jucat! După aceea, rugbștii Old Boys Focșani – Fiii Vrâncioaiei vor fi, cu siguranță, bucuroși să joci și pentru ei în trecerile tale pe acasă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?