Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Cum să alegi o minge de fotbal

Fotbalul este un sport foarte popular în societatea noastră. De fapt, în fiecare loc de joacă sau parc puteți vedea mulți copii alergând după o minge pentru a înscrie cât mai multe goluri în poarta adversă. Mai mult, într-o țară în care fotbaliștii sunt cei mai populari sportivi, fotbalul devine cel mai popular sport și urmărit de marea majoritate dintre noi. 

Pentru a imita marile figuri ale lumii fotbalistice, nu este suficient să pui toată inima și sufletul în joc, ci este esențial să alegi mingea și ghetele potrivite cu care vrei să te simți ca un fotbalist profesionist. La prima vedere, poate părea că alegerea unei mingi de fotbal este o sarcină simplă, dar adevărul este că există diferite modele de mingi de fotbal, așa că alegerea celei potrivite va fi esențială pentru a vă bucura la maximum de sportul rege.

Instrucțiuni pentru alegerea unei mingi de fotbal 

În primul rând, trebuie să știți că atunci când alegeți o minge de fotbal trebuie să țineți cont de mai mulți factori, cum ar fi: dimensiunea, camera de aer, locul și spațiul în care se joacă etc. Începând cu mărimea, există trei dimensiuni diferite de mingi de fotbal. Aceste trei mărimi corespund numerelor 3, 4 și 5 în raport cu mărimea lor. 

Mărimea 3. Aceasta este cea mai mică dimensiune de minge de fotbal care există pentru jucătorii tineri. În acest caz, dimensiunea sa este de aproximativ 58-60 de centimetri. Această minge mică cântărește aproximativ 300 de grame. Această minge este de obicei indicată și concepută pentru a juca futsal – cu un teren mai mic și un stil diferit de cel al fotbalului în 11, deoarece tehnica este preferată și mai puțin forța fizică – sau pentru fotbalul tradițional jucat de copii foarte mici, care nu au mai mult de 7 ani. Având în vedere că este vorba despre o minge relativ mică, aceasta le permite copiilor noștri să aibă control asupra mingii. 

Mărimea 4. Aceasta este mingea de fotbal folosită în principal pentru a juca fotbal care nu este nici fotbal 11, nici futsal, ci fotbal 7. În acest caz, țineți cont de faptul că are o dimensiune cuprinsă între 64 și 66 de centimetri în diametru. Aceasta este o minge care este o alegere bună pentru copiii cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani și pentru acei adulți care doresc să joace fotbal în 7. Cu această minge putem crește dimensiunea, reducând în același timp greutatea, obținând astfel putere și un caracter mai ușor al mingii. 

Mărimea 5. Aceasta este mingea de fotbal tradițională, pentru fotbal clasic sau fotbalul în 11 – pentru mulți cel pe care îl vedem de obicei la televizor. Este folosită în principal de adulți. În acest caz, are un diametru cuprins între 68 și 70 de centimetri. În cazul copiilor, acest număr 5 este recomandat începând cu vârsta de 13 ani. Cu toate acestea, în cazul adulților, aceasta este mărimea recomandată, fie că este vorba de meciuri oficiale și profesionale, fie că este vorba de jucători amatori.

Să vorbim despre camera de aer. În zilele noastre puteți găsi mingi cu camere de aer din mai multe materiale: cauciuc, butil, latex sau chiar din diverse materiale mixte. În acest caz, vă recomandăm să încercați întotdeauna să folosiți latex, deoarece este de cea mai bună calitate. Deși poate părea un aspect secundar, camera interioară, adică camera de aer, este partea din minge în care se află camera centrală de aer, care este foarte importantă.

Atunci când alegeți o minge trebuie să țineți cont întotdeauna de locul în care veți juca cu ea. Există mingi de fotbal care sunt recomandate pentru iarbă naturală – tipică pentru terenurile profesionale -, iarbă artificială, pământ, ciment, etc. Toate acestea depind de materialele pe care mingea le are la exterior, așa că este foarte important să știți clar unde o veți folosi în principal pentru ca aceasta să adere și să se adapteze mai bine la suprafață.

Sursa foto: pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?