Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

GALERIE FOTO: Fotbal, Baraj Liga a III-a – Promovata va fi decisă ceva mai târziu!

  • Victoria Gugești – Voința Limpeziș 1-0 (0-0)
  • Oficialii Victoriei Gugești au făcut contestație acuzând că mai mulți jucători ai oaspeților nu au drept de joc

Formații:

Victoria Gugești: Burlacu – Mihăilă (57 Ștefan), Milea, Gurău, Stanciu (64 Dediu) – Mănăilă (84 Liviu Dumitriu), Salaoru, Duca, Crăciun – Costin (79 Hoțoi), Ciprian Dumitriu (57 Florin Ciobotaru).

Voința Limpeziș: Tudor – Lemnaru, Pucheanu, Jipa, Ionescu, Ilie, Vișan, Costache, Radu, Vladu, Chivu. Rezerve: Petcu, Cristea, Sandu Dedu, Micu, Ioniță Dedu, Marin.

La Gugești s-a disputat sâmbătă, 25 iunie, returul barajului pentru promovarea în Liga a III-a între Victoria Gugești și Voința Limpeziș, campioana județului Buzău. În tur, la Limpeziș, s-a impus Voința cu 5-2. Pe teren propriu, Victoria a câștigat prin golul marcat de George Duca, în minutul 48. Așa cum arată rezultatele, promovată ar fi Voința Limpeziș. Însă evenimentele care au premers returul spun altceva!

Partida a început cu întârziere de aproape jumătate de oră, timp în care delegatul Victoriei Gugești, Cosmin Talpan, a contestat în scris dreptul de joc la baraj pentru cinci jucători ai Voinței Limpeziș. Despre contestație, ceva mai încolo. Acum despre meci care s-a disputat fără incidente pe teren în afara celor inerente unui joc de fotbal – faulturi, proteste, cartonașe, trageri de timp în mod grosier din partea oaspeților.

Gazdele au dominat în majoritatea timpului!

Partida a început – și a continuat – cu posesie superioară a gugeștenilor de la început până la final și cu o sumedenie de situații de gol ratate. Cele mai multe, am numărat vreo zece foarte clare, ale gazdelor. Și trei mai mari ale oaspeților de la care excelentul Claudiu Ionescu, a trimis de la 30 de metri în transversală în minutul 11 iar în minutele 44 și 61 i-a pus mingea pe cap unui coechipier care nu a putut-o fructifica. Victoria a atacat cu predilecție pe flancuri, cu Mănăilă, Costin și Crăciun, care și-au depășit aproape invariabil adversarii direcți însă ori n-a ieșit ultima pasă ori a apărat portarul Voinței sau au trimis peste sau pe lângă poartă jucătorii gazdă. În minutul 4, Crăciun a centrat în careu unde mingea l-a găsit pe Costin cu spatele la poartă, în minutul 8, Crăciun a șutat puternic din stânga, Tudor a respins în față, dar Mănăilă nu a ajuns la întâlnirea cu mingea. În minutul 16, Ciprian Dumitriu a reluat mingea centrată de Costin și Tudor a respins, fază repetată în minutul 31. În minutul 40, după o combinație în marginea careului oaspeților, Ciprian Dumitriu a șutat din 7 metri, portarul a respins, mingea a ajuns la Costin care a reluat puternic dar un fundaș a blocat. În minutul 47, Mănăilă a centrat la prima bară, dar devierea lui Ciprian Dumitriu a dus mingea lângă stâlp, în plasa laterală, pentru ca, un minut mai târziu, după un nou atac prelungit al gazdelor, mingea să ajungă la Duca al cărui șut pe jos cu stângul l-a surprins pe Tudor și s-a făcut 1-0. În minutul 60, mingea șutată de Costin a fost respinsă de portar, a ajuns la Milea care a reluat în cross cu stângul, dar pe lângă poarta în care Tudor era căzut. Milea a tras din nou la poartă în minutul 77, mingea respinsă a ajuns la Costin care a reluat peste transversală. Două minute mai târziu Costin s-a accidentat și a părăsit terenul. Ultima șansă de gol a gazdelor a fost în minutul 91, când Liviu Dumitriu a tras din careu, însă portarul Voinței a avut din nou noroc!

S-a terminat 1-0, dar dacă ar fi fost o diferență de 4-5 goluri nimeni nu ar fi avut, probabil, nimic de spus. Fotbaliștii Victoriei au făcut tot ce a depins de ei ca să câștige la diferență mai mare, însă mingea parcă nu a vrut să intre în poarta adversarilor. Voința Limpeziș nu a arătat vreo virtute fotbalistică aparte, care să arate că ar fi de nivelul Ligii a III-a.

Despre contestație!

Jucătorii Voinței au stat pe gânduri câteva momente bune după joc, după care au făcut o horă a bucuriei. Bucurie care ar putea să nu-i țină prea mult dacă la judecarea contestației depusă de Victoria Gugești se va constata că au fraudat barajul. Adică au încălcat Regulamentul barajului pentru promovare în Liga a III-a. Iar argumentele gugeștenilor sunt solide și nu cred că există în FR Fotbal cineva care să riște să nu le ia în considerație. Conducerea Victoriei Gugești le-a transmis presei, dar pentru că ar ocupa prea mult spațiu tipografic să îl reiau, voi spune doar că clubul din Gugești a publicat pe pagina sa de facebook următorul Comunicat: „Ieri, 25.06.2022, pe stadionul comunal Gugesti, s-a disputat partida (returul), pentru promovarea în Liga a 3-a, dintre CSL Victoria Gugesti și ACS Voința Limpeziș, unde echipa noastră s-a impus cu scorul de 1-0. Multumim jucătorilor pentru dorința de a câștiga acest meci, suporterilor aflați în număr foarte mare pe stadion, Primăriei comunei Gugești si domnului Primar Vasile Vatră pentru susținerea acordată.

Menționăm că delegatul echipei de fotbal CSL Victoria Gugești, TALPAN COSMIN, a contestat dreptul de joc a 5 jucători din lotul echipei ACS Voința Limpeziș, respectiv: 1. COSTACHE STELU GHEORGHE; 2. LEMNARU ALEX DOREL; 3. CRISTEA ALEXANDRU; 4. TUDOR COSMIN STEFAN; 5. VISAN IONUT MARIAN

Așteptăm ca Federația Română de Fotbal să soluționeze contestația depusă în cel mai scurt timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?