Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

VIDEO și FOTO! Bacalaureat 2022. Subiectele de la Istorie și Matematică „au fost ușoare pentru cine a învățat, și grele pentru cei care nu s-au pregătit‟

Astăzi, candidații care s-au înscris la sesiunea iunie-iulie 2022 a examenului de Bacalaureat au susținut proba obligatorie a profilului, Istorie, respectiv Matematică. La fel de emoționați ca și la proba scrisă de ieri de la Limba și literatura română, câțiva părinți care-și așteptau copiii în fața centrelor de examen din Focșani au spus, după publicarea subiectelor, că au fost ușoare pentru cine a învățat, și grele pentru cei care nu s-au pregătit. Noi am muncit pentru ei, de acum sunt majori și trebuie să conștientizeze care este rolul lor în societate‟.

Potrivit edupedu.ro, „Elevii care au dat proba scrisă obligatorie a profilului la Matematică, adică cei de la filiera tehnologică – profilul servicii – toate calificările, profilul servicii – toate calificările și profilul tehnic – toate calificările, au avut de rezolvat varianta numărul 1 extrasă‟. Și candidații care au susținut proba scrisă la Istorie au avut de rezolvat varianta cu numărul 1.

 

„Subiectele au fost așa și așa‟

Candidații vrânceni care s-au înscris anul acesta la prima sesiune a examenului de Bacalaureat au trecut astăzi printr-o nouă probă de foc: proba obligatorie a profilului. În timp ce unii dintre ei au ieșit din centrul de examen cu ochii în lacrimi și demoralizați complet, unii au spus că „Subiectele au fost așa și așa. Ne așteptăm să luăm între 6 și 8. La simulare am luat 5.90. Ieri, la Română, toată lumea se aștepta la poezie, nu la comedie. Mâine dăm la Geografie, sperăm să fie bine‟, spune Andrei, absolvent al Liceului cu Program Sportiv (LPS) Focșani. La o notă peste 7 se așteaptă și colega lui, Laura.  „Subiectele au fost ușoare. Am dat la Istorie, unde am avut un eseu din criza orientală și statul român modern. Față de Română, subiectele de azi au fost mai ușoare. Mâine dau la Geografie. Nu pot spune că va fi mai greu, dar depinde de subiecte, să nu fie ceva care să ne bage în belele. La Istorie sper la o notă peste 9,50. După ce văd notele, cred că voi da admitere la Poliție‟, spune Andreea, absolventă a LPS Focșani.

Vasile, absolvent al Colegiului Național „Al. I. Cuza‟ Focșani, crede că va obține o notă mai mare la Matematică, față de simulare, unde a fost notat cu 4,60: „A fost cu mult mai ușor față de simulare. Acum oscilez între 8 și 8,50. Mâine dau la Biologie. Emoții au fost la Română, acum aștept să văd ce note iau. Mă voi înscrie la Medicină, la Iași. Este o dorință de când eram mic. Mă mai gândesc și la Geodezie, să merg pe aceeași carieră cu cea a tatălui‟.

Din dorința de a păstra o tradiție din familie, Mihai, absolvent al Colegiului Național „Unirea‟ Focșani se va înscrie tot la Medicină, subiectele de la Matematică i s-au părut „destul de ușoare‟. Cu zâmbetul pe buze și cu gândul la nota perfectă, Bogdan și Alexandru au spus că subiectele de la Matematică „au fost ok, ușoare.  Ne așteptăm la note mult, mult mai mari decât la simulare. Sperăm la 10‟.

În perioada 28 – 30 iunie 2022 are loc rezolvarea contestațiilor

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean  (IȘJ) Vrancea, la sesiunea iunie-iulie 2022 a examenului de Bacalaureat s-au înscris 2.110 candidați. Probele scrise continuă mâine, 22 iunie, cu proba la alegere a profilului și a specializării – proba E.d). „Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 27 iunie (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Același interval orar se va respecta și în cazul contestațiilor depuse/transmise prin mijloace electronice. În perioada 28 – 30 iunie 2022 are loc rezolvarea contestațiilor. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 1 iulie 2022‟, potrivit sursei citate.

În Vrancea, astăzi nu s-au prezentat la examen 57 de candidați

La proba scrisă obligatorie a profilului – E.c) a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2022 (Matematică și Istorie) au fost prezenți 1957 de candidați – seria curentă și seriile anterioare (97,17 % din totalul candidaților înscriși). La această probă s-au înscris 2014 de candidați. Proba s-a desfășurat astăzi, 21 iunie, în 8 centre de examen. Nu au participat 57 de candidați, a anunțat Inspectoratul Școlar Județean  (IȘJ) Vrancea, într-un comunicat.

Pentru tentativă de fraudă nu a fost eliminat niciun candidat. 

Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Miercuri, 22 iunie, va avea loc proba la alegere a profilului și a specializării – proba E.d).

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 27 iunie (până la ora 12:00). 

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Același interval orar se va respecta și în cazul contestațiilor depuse/transmise prin mijloace electronice.

În perioada 28 – 30 iunie 2022 are loc rezolvarea contestațiilor.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 1 iulie 2022.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

  • susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;

  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise, se mai arată în comunicatul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?