Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Trei tineri, de 17, 19 și 21 de ani, găsiți conducând mașini, deși nu aveau permis; unul dintre ei a fost urmărit și încătușat de polițiști

ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR RUTIERI PE RAZA JUDEȚULUI VRANCEA

În perioada 13-19 iunie a.c., polițiștii structurilor rutiere, împreună cu polițiștii de ordine publică cu atribuții pe linie rutieră au desfășurat activități de verificare a transportului rutier de marfă și pasageri, în cadrul acțiunii TISPOL Truck&Bus.

Cu această ocazie au fost oprite pentru control 202 autovehicule, fiind identificate 36 de cazuri de nerespectare a regimului legal de viteză, 35 de neutilizare a centurilor de siguranță și a dispozitivelor de retenție și două cazuri de conducere sub influența alcoolului.

În acest sfârșit de săptămână, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Vrancea şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Totodată, o atenție deosebită a fost acordată depistării conducătorilor auto care se află sub influența substanțelor psihoactive. Astfel, în perioada 17 – 19 iunie a.c., pe raza municipiului Focșani au fost efectuate 9 testări cu aparatul Drugtest, rezultatele fiind însă negative.

Recomandăm tuturor conducătorilor auto să circule preventiv, adaptând permanent viteza la condițiile de drum.

Exemple:

La data de 18.06.2022, în jurul orei 14.50, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Nănești au fost sesizați prin SNUAU 112 de către participanți la trafic cu privire la faptul că pe DN 23, pe raza localității Vulturu, a avut loc o tamponare. În urma cercetărilor efectuate  cu ocazia deplasării la fața locului și a testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 1,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 19.06.2022, ora 01.00, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Nănești au depistat un tânăr, în vârstă de 17 ani, din jud. Vrancea, în timp ce conducea pe D.N. 23, pe raza comunei Vulturu, un autoturism, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

La data de 19.06.2022, ora 09.40, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Golești au depistat și oprit în trafic unautoturism condus de către un tânăr în vârstă de 19 ani, din jud. Vrancea, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, s-a stabilit faptul că autoturismul i-ar fifost încredințat de către fratele său, care se afla pe locul din dreapta față al autovehiculului la momentul depistării.  Ambele persoane au fost testate cu aparatul alcooltest, însă rezultatele au fost negative. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere.

La data de 19.06.2022, ora 11.10, polițiștii Serviciului Rutier Vrancea, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere și control trafic rutier pe DN 2D, pe raza comunei Bolotești, au oprit pentru control un autoturism, al cărui conducător auto, imediat după oprire, a coborât de la volan și a sărit gardul, pătrunzând în curtea unui imobil, fiind urmărit de polițiștii care după circa 20 de metri de alergare au imobilizat și încătușat persoana în cauzăÎn urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul cătânărul, în vârstă de 21 de ani, nu este deținător de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul îi aparține unei terțe persoane, de la locuința căreia ar fi luat-o, cu permisiune, împreună cu o altă persoană deținătoare de permis de conducere, el conducând-o de la o stațiede carburant, circa 3 km, până la momentul opririi. În cauză a fost întocmit dosar penal.

Comunicat de presă, IPJ Vrancea 

Foto cu rol informativ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?