Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

EXCLUSIVITATE! JAF la Dumitrești! Hoții au furat un seif din Ocolul Silvic şi ar fi încercat să intre în CEC Bank!


Sediul Ocolului Silvic Dumitrești a fost călcat de hoți. Spargerea a fost dată în noaptea de marți spre miercuri. Surse din rândul anchetatorilor ne-au precizat că hoții au furat un seif, în interiorul căruia se aflau 7 mii de lei și mai multe bonuri de masă. Dosarul se află în lucru la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Vrancea, iar până aseară autorii nu fuseseră identificați. 
 Sediul Ocolului Silvic Dumitrești a fost călcat de hoți, în noaptea de marți spre miercuri. Hoții au scos seiful din perete și au plecat cu el, în condițiile în care acesta cântărește câteva sute de kilograme. Potrivit informațiilor primite de la anchetatori, în seif ar fi fost aproximativ 7.000 de lei, bani care urmau să ajungă la muncitorii sezonieri, dar și mai multe bonuri de masă. 
 Hoții au intrat în sediul Ocolului Silvic Dumitrești după ce au spart încuietoarea ușii de la intrare, folosindu-se de o rangă. Alarma a sunat, dar imediat sistemul a fost distrus, iar camerele de supraveghere au fost întoarse astfel încât să nu înregistreze nimic. După ce au intrat în sediu, hoții au cotrobăit prin toate birourile, pe care le-au luat la rând, până au ajuns la cel în care era seiful. Au distrus gratiile metalice, au forțat ușa din lemn de la intrare, apoi au stricat alarma suplimentară, montată la intrarea în cameră. După ce au pătruns în interior, au smuls seiful din perete și duși au fost. 
Surse din rândul angajaților Ocolului Silvic spun că după urmele de la fața locului, hoții ar fi încercat să golească seiful chiar în fața instituției. „Acum o săptămână a fost spartă o casă a unei femei din satul Găloiești, iar hoții au furat tot ce se putea. Astă noapte (în noaptea de marți spre miercuri -n.r.) au dat spargerea la Ocolul Silvic din centru. Am înțeles de la cineva că în jurul orei 2 noaptea ar fi fost dată spargerea. Au intrat pe ușa din față, care este din termopan, pe care au forțat-o cu o rangă și apoi au luat-o din birou în birou. Au dat de casierie, au spart lacătul și au rupt gratiile de la intrare. Au scos seiful din zidul de ciment și au plecat cu el. Se vedea pe scări cum l-au târât până l-au băgat în mașină. Au fost pregătiți cei care au dat spargerea, că altfel nu se explică. Au rupt sistemul de alarmă, iar camera de supraveghere de deasupra ușii de la casierie a fost întoarsă invers. Am înțeles că ar fi vorba de vreo sută și ceva de milioane lei vechi care erau în seif. Dar mare chestie e că nu a auzit nimeni și nu a văzut nimeni. Unde o fi fost paznicul de la liceu, că cele două instituții sunt foarte aproape una de cealaltă și dacă era prin zonă era imposibil să nu audă ceva zgomot sau să nu fi văzut lumină”, au spus surse din cadrul Ocolul Silvic Dumitrești.
        Paznicul plecase acasă deoarece fătase vaca
 Pe lângă sistemul de alarmă și supraveghere video, clădirea ar fi trebuit să fie asigurată și cu pază fizică, întrucât este încheiat un contract cu o firmă de pază din județul Vaslui. Potrivit unor surse oficiale, persoana care ar fi trebuit să asigure paza clădirii ar fi plecat acasă în noaptea cu pricina pentru că… îi fătase o vacă. 
 Ieri după-amiază, după ancheta polițiștilor, reprezentanții Ocolului Silvic urmau să stabilească prejudiciul cu exactitate. „Urmează să stabilim cu exactitate  prejudiciul. Banii din seif erau pentru muncitorii sezonieri. Seiful a fost luat cu totul, deși era foarte greu. Avem contract cu o firmă de pază pentru sediul respectiv și sistem de supraveghere video și de alarmare. Urmează să discutăm cu cei de la firma de pază pentru a vedea ce s-a întâmplat, în condițiile în care trebuia să fie și un paznic acolo. Sistemul de supraveghere video a funcționat, dar au fost întoarse camerele. Urmează să vedem care sunt clauzele din contract cu firma de pază”, ne-a precizat Lucian Zamfir, directorul Direcției Silvice Vrancea. Contractul pe care instituția îl are cu firma de pază din Vaslui prevede că firma de pază răspunde pentru pagubele produse. 
Persoana care trebuia să asigure paza a venit la serviciu marți seara, dar nu a mai fost găsită miercuri dimineață, atunci când trebuia să predea dispozitivul, după cum ne-a spus și Titi Olteanu, purtătorul de cuvânt al Direcției Silvice Vrancea. „Dimineață, când s-a prezentat salariatul nostru, care trebuia să preia serviciul de la paznic, a găsit ușa forțată și și-a dat seama. A anunțat imediat poliția, Direcția Silvică și firma de pază și s-au făcut verificări. Paznicul a venit seara la serviciu, dar peste noapte a avut o problemă și a plecat fără să anunțe”, ne-a spus Titi Olteanu. 
        Alarma ar fi sunat și la CEC Bank
 Un localnic ne-a precizat că în aceeași noapte ar fi sunat și alarma de la CEC Bank Dumitrești. În opinia sa, nu este exclus ca hoții să fi încercat să dea o spargere și acolo. „Am înțeles din discuțiile cu oamenii de aici, de la centru, că tot în noaptea asta s-a declanșat și alarma de la Cec Bank, cam în jurul orelor 22.30. La Ocol cică s-a declanșat alarma și cu toate astea se pare că nimeni nu a văzut nimic. E ciudat că s-a făcut zgomot și nu a ieșit niciun vecin. Cică aveau ceva bani în seif și ori spărgătorii au acționat la pont, ori sunt profesioniști. Au fost anchetatorii la fața locului și au luat probe de peste tot”, a spus localnicul. 
 Până aseară, polițiștii nu știau cine sunt autorii faptei, dar ne-au spus că au un cerc de suspecți. Ei au confirmat spargerea și ne-au precizat doar că se fac cercetări. „În cauză se efectuează cercetări în vederea identificării autorilor”, ne-a declarat inspector Ramona Iftime, de la biroul de presă al IPJ Vrancea. 

29 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?