Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Studiu de fezabilitate pentru viitorul Centru de Îngrijire și Asistență Odobești

35.000 lei este suma pe care Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea o pune la „bătaie” pentru realizarea documentației DALI neecsare amenajării pavilionului interne din fostul Spital Orășenesc Odobești, în vederea înființării Centrului de Îngrijire și Asistență Odobești. În februarie, consilierii județeni au adoptat un proiect pentru aprobarea notei conceptuale și a temei de proiectare referitoare la acest obiectiv de investiții, în act arătându-se că în viitorul centru astfel înființat vor fi găzduite 35 de persoane.

Beneficiarii serviciilor sociale acordate în Centrul de îngrijire și asistență sunt adulți cu dizabilități, cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani, dizabilități preponderent psihice, mentale și somatice. Scopul înființării Centrului este asigurarea unui climat apropiat de cel familial pentru persoanele adulte cu handicap, în vederea menținerii, recuperării și dezvoltării capacităților fizice, psihice și mentale individuale pentru depășirea unor situații de dependență și dizabilitate, în care persoana adultă cu handicap se află”, se arăta în proiect.

În apropierea viitorului centru se află și imobilul în care își desfășoară în prezent activitatea CIA I, CITO și CRRPH Odobești. Iar dacă exteriorul fostului pavilion interne este reabilitat termic, la interior sunt necesare lucrări de recompartimentare, de refacere a instalațiilor și a finisajelor, dar și mobilarea tuturor încăperilor. Valoarea totală a investiției a fost calculată inițial la peste 750.000 de lei.

Spitalul Orășenesc Odobești a fost desființat printr-o Hotărâre de Guvern publicată în Moniitorul Oficial la începutul anului 2014. Potrivit actului, „componentele bazei materiale ale Spitalului Orășenesc Odobești achiziționate cu finanțare de la bugetul de stat sau cu credite externe garantate de Guvern și celelalte componente ale bazei materiale, (…) inclusiv stocurile de medicamente, materiale sanitare și alimente, și care se află în administrarea Spitalului Orășenesc Odobești, se dau în administrarea Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon“ Focșani, unitate sanitară publică din județul Vrancea, care le va prelua prin protocol de predare-preluare, în termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?