Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

„Muzee pe bicicletă”, preambul la Noaptea Europeană a Muzeelor în Vrancea

Noaptea Europeană a Muzeelor în Vrancea va începe, sâmbătă, 14 mai, cu evenimentul „Muzee pe bicicletă”. Tura ciclistă va fi organizată pe traseul Focșani-Cârligele – Muzeul Memorial „Al. Vlahuță” din Dragosloveni, cu plecare de la ora 10.00. Evenimentul este organizat de echipa „Mausolee pe bicicletă”, alături de Asociația Sportivă ”AlphaMind” Cycling Team și Asociația ”Monumente în Vrancea”. 

Inițiatorii arată că „Muzee pe bicicletă” nu este un eveniment organizat, „prin urmare pedalează cine dorește și dacă dorește”. Cei care vor să participe sunt informați despre ce se va întâmpla sâmbătă. 

Astfel, distanța este de 70 km cu 500 metri diferență de nivel; drumul este accesibil bicicletelor de șosea; la Casa Memorială ”Al. Vlahuță” va avea loc un moment artistic oferit de Centrul Cultural Vrancea; la Casa Memorială ”Al. Vlahuță” va fi organizat și un mic punct de hidratare cu apă/batoane; în comuna Cîrligele, la vizita de la Colecția Muzeală, va fi organizat și un mic punct de hidratare cu apă/batoane. „Deoarece, ca și la ediția a VII-a, evenimentul coincide cu provocarea ”Hope on Wheels, powered by Decathlon – ediția 2022” anul acesta nu doar că vizităm muzee ci pedalăm și pentru o cauză!…Participanții vor putea pedala alături de noi doar dacă fac dovada că s-au înscris la evenimentul Hope on Wheels. Detalii aici: shorturl.at/wyHIN. Donațiile la evenimentul Hope on Wheels sunt binevenite!”, se arată în prezentarea evenimentului.  

Cei care doresc să participe trebuie să trimită un mesaj pe e-mail: monumenteinvrancea@gmail.com pentru a avea o evidență minimală a numărului de sticle de apă/batoane care trebuie procurate. De asemenea, participanții vor putea pedala pe acest traseu doar dacă vor avea cască de protecție!

Realizarea evenimentului ”Muzee pe bicicletă” este sprijinită de Muzeul Vrancei, Centrul Cultural Vrancea, Inspectoratul Județean de Poliție Vrancea, Asociația ”Tomiță Lazăr”, Inspectoratul Județean de Jandarmi Vrancea, Serviciul ”Salvamont”, Vrancea și Primăria Cîrligele. „Muzee pe bicicletă” este realizat cu sprijinul financiar și logistic al Asociației ”Proiectele Pandorei”.

Reamintim că, în acest an, toate cele 10 obiective muzeale funcționale din Vrancea vor fi deschise sâmbătă, 14 mai, între orele 16:00 și 22:00, cu ocazia Nopții Europene a Muzeelor. Conducerea Muzeului Vrancei a anunțat că personalul instituției va fi la post și va asigura tururi ghidate la fiecare obiectiv muzeal. La Muzeul Memorial „Al Vlahuță” de la Dragosloveni, la Casa Memorială „Ion Roată” din Câmpuri, la Muzeul Satului din Crângul Petrești și la Secția de Științe ale Naturii din Focșani, la Muzeul Țării Vrancei din Vidra, la Muzeul Unirii din Focșani și la cele patru Mausolee ale Eroilor vor fi organizate evenimente în parteneriat cu instituții de învățământ din localitățile unde se află aceste obiective. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?