Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Un șofer băut a accidentat mortal un pieton mai beat decât el și a fugit de la locul accidentului; a fost condamnat cu suspendare

Un bărbat din Vânători a fost găsit vinovat de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia și a fost condamnat la închisoare cu suspendare, după un accident mortal pe care l-a provocat în octombrie 2018. Victima acestuia – un pieton care se afla pe partea carosabilă, și pe care inculpatul nu l-a observat când a efectuat manevra de mers înapoi. Imediat după accident inculpatul a mers acasă, a parcat mașina în curte, după care s-a reîntors la faţa locului şi a sunat la 112. La acel moment, pentru început, șoferul a fost testat, reieșind că avea o alcoolemie de 0,40 g la mie alcool pur în sânge la prima probă şi 0,25 la cea de a doua probă. În ceea ce privește victima, examenul toxicologic a relevat o alcoolemie de 2,80 g/l şi o alcoolurie (prezența temporară a alcoolului în urină – n.r.) de 3,20 g/l. Potrivit autopsiei, moartea victimei a fost violentă, produsă ca urmare a insuficienţei cardio-respiratorii acute consecutiv unui traumatism toracic cu hemopneumotorax bilateral, fracturi costale multiple, fracturi claviculă bilateral şi fractură corp vertebral toracal. Și, din ce s-a stabilit în timpul anchetei, accidentul putea fi evitat atât de către conducătorul autoturismului, cât şi de pieton. Chiar și așa, vrânceanul a fost condamnat și obligat să presteze câteva ore de muncă în folosul comunității. 

(…) condamnă pe inculpatul (…), pentru: ucidere din culpă, la o pedeapsă de 2 ani închisoare; părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, la o pedeapsă de 1 an închisoare; (…) contopeşte pedepsele de mai sus în pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celeilalte pedepse stabilite (respectiv 4 luni închisoare), urmând ca inculpatul să execute pedeapsa de 2 ani și 4 luni închisoare. (…) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani, (…) impune condamnatului să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate, urmând ca Serviciul de Probaţiune Vrancea să ia măsurile necesare pentru a asigura executarea acestei obligații într-un termen cât mai scurt de la data rămânerii definitive a hotărîrii de condamnare, (…) pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare, în cadrul uneia dintre următoarele entităţi din comunitate menţionate în baza de date afişată de Direcţia Naţională de Probaţiune, respectiv Primăria Vînători, județul Vrancea sau Biserica Sfântul Nicolae Jorăști, judeţul Vrancea (tipul de activitate va fi stabilit de către consilierul de probaţiune). (…) obligă inculpatul la plata sumei de 3.200 lei (din care 2.500 lei din faza urmăririi penale și 700 lei din faza judecății), cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat”, se arată în sentința care poate fi atacată cu apel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?