Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Elevii, invitați să-și exprime opiniile privind sistemul de evaluare

În contextul în care se discută aprobarea unei noi structuri școlare, Consiliul Național al Elevilor lansează o consultare adresată principalilor beneficiari ai educației: elevii.
Sistemul de învățământ este în continuă schimbare și, sperăm noi, în evoluție. Astfel, consultarea elevilor în ceea ce privește problematica sistemului de evaluare este absolut necesară. „Fuga după note” este un fenomen prezent în viața elevilor, precum și stresul constant pe care îl resimt din partea profesorilor și a părinților. Valoarea fiecărei persoane cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani a ajuns să fie condiționată de o cifră mâzgălită cu pixul. Astfel, am dat uitării scopul principal, anume cel al educării, și am determinat elevii să dezvolte un stil ineficient de învățare menit pentru a lua o notă cât mai mare.

Rolul acestui chestionar este de a oferi elevilor posibilitatea de a-și exprima opiniile și de a-i asigura de importanța rolului pe care îl joacă acestea în dezvoltarea sistemul de învățământ.

Pentru a schimba situația actuală și a îmbunătăți sistemul de evaluare vă îndemnăm să accesați paginile de socializare ale Consiliului Elevilor și să completați formularul accesând linkul- https://bit.ly/3iAo8rT

„Când vine vorba de metode de evaluare în sistemul de învățământ românesc, principala perspectivă care trebuie luată în calcul este cea a elevilor. Având în vedere schimbările recente ale structurii anului școlar viitor, reprezentanții elevilor vrânceni consideră necesară o reformă în sistemul de evaluare-notare, care trebuie să se axeze pe obiectivism și eficiență” – Mihaela Ichim, președintele Consiliului Județean al Elevilor din Vrancea.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?