Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Activități organizate de Biblioteca Județeană cu prilejul Zilei Internaționale a Cărții pentru Copii și Tineret

Cu prilejul Zilei Internaționale a Cărții pentru Copii și Tineret, Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea organizează diverse activități dedicate acestei sărbători. Din 1967, Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii şi Tineret este celebrată în toată lumea pe data de 2 aprilie, ziua de naştere a celui mai îndrăgit autor de basme, Hans Christian Andersen, cu scopul de a insufla copiilor plăcerea de a citi şi de a fi captivați de lumea poveștilor și a basmelor.

Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineret

1 aprilie 2022 – Secția pentru Copii și Tineret „Oana-Diana Renea”

  • Ora 10.00 – Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Focșani – evenimentul „Bucuria Lecturii”, la care vor participa elevi însoțiți de cadrele didactice, în colaborare cu bibliotecarele Maria-Cristina Olaru și Mihaela Goleșteanu.

1 aprilie 2022 – Sala de Lectură „Ion Diaconu”

  • Ora 10.00- Grădinița cu P.P. nr.13 Focșani – atelier de povești susținut de scriitorul Petre Crăciun la care va participa și colega noastră Diana Rădună cu expoziție de carte pentru copii și jocuri interactive.

5 aprilie 2022

  • Ora 11.00 – Biblioteca Orășenească Mărășești – atelier de povești pentru elevii clasei a II-a, coordonați de doamna prof. înv. primar Daniela Mihalcea, în colaborare cu bibliotecarele Adriana Bran și Achim Alina.

2 aprilie 2022 – Secția de Carte veche și Colecții speciale

Expoziții de carte on-line:

  • Ce cărți citeau copiii de altădată

  • Scriitori celebri – ilustratori de carte pentru copii

  • Balansoarul cu fluturi”- carte unicat pentru copii

Sărbătoarea este un prilej pentru a-i captiva pe cei mici, mai întâi să asculte, iar mai apoi să citească poveşti. Vă așteptăm, cu drag, să ne fiți aproape în lumea poveștilor!

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?