Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Doar elevii Școlii „Duiliu Zamfirescu” din Focșani primesc burse de performanță

Singurele burse de performanță din Focșani sunt acordate la Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu”. Numărul de burse și cuantumul acestora pentru elevii din învățământul preuniversitar din Focșani, care vor fi acordate în semestrul al II-lea, vor fi aprobate în ședința extraordinară a Consiliului Local din 10 martie. Conform proiectului de hotărâre, vor fi acordate maxim 5 burse lunare de performanță, 3012 burse lunare de merit, 330 burse lunare de studiu și 1.628 burse lunare de ajutor social. Cele mai multe burse sunt acordate la Colegiul Național Unirea – 502 burse, din care 100 de ajutor social, la Colegiul Național Al. I. Cuza – 472 burse, din care 100 de ajutor social, Școala Gimnazială Anghel Saligny – 450 burse din care 40 de ajutor social. Singurele burse de performanță (5) sunt la Școala Gimnazială Duiliu Zamfirescu, unde se mai acordă 228 burse de merit, 4 burse de studiu și 25 burse sociale. Suma totală alocată din bugetul local pentru bursele elevilor focșăneni este de 7,4 milioane lei.

Prin HG nr. 1.094/2021 s-a stabilit un nou cuantum al burselor care vor fi acordate elevilor în anul școlar 2021-2022, diferențiat, pentru prima dată, în funcție de categoria de burse, astfel: 500 de lei pentru bursa de performanță, 200 lei pentru bursele de merit și cele de ajutor social și 150 de lei pentru bursele de studiu.

Conform Ministerului Educației, bursele de performanţă se acordă elevilor care se încadrează în cel puţin unul din cazurile următoare:

a) au obţinut locurile I, II sau III la etapele naţionale ale competiţiilor şcolare naţionale organizate de Ministerul Educaţiei, denumit în continuare ME;

b) s-au calificat în loturile de pregătire organizate de Ministerul Educaţiei pentru competiţiile internaţionale;

c) au obţinut locurile I, II sau III la etapele naţionale ale competiţiilor/concursurilor cultural-artistice, cu caracter sportiv sau cu caracter tehnico-ştiinţific, de nivel naţional, organizate de Ministerul Educaţiei;

d) au obţinut locurile I, II sau III la competiţiile sportive internaţionale la care participă loturile naţionale ale României.

(2) Lista competiţiilor şcolare naţionale, precum şi lista competiţiilor/concursurilor pentru care se acordă bursele de performanţă menţionate la alin. (1) este aprobată şi publicată de ME.

(3) Bursele de performanţă obţinute în baza prevederilor alin. (1) se acordă pe perioada anului şcolar următor celui în care s-au obţinut rezultatele menţionate la alin. (1). Prin excepţie de la aceste prevederi, pentru elevii din clasele terminale ale învăţământului liceal şi profesional, bursa de performanţă se poate acorda în semestrul al II-lea al anului şcolar şi pe baza rezultatelor obţinute în semestrul I.

(4) Pot primi bursa doar elevii promovaţi.

Bursele de performanţă se acordă elevilor pe baza rezultatelor obţinute conform prevederilor alin. (1) lit. a), b), c) şi d), atestate prin documente şcolare, respectiv prin copii certificate conform cu originalul, la nivelul unităţii de învăţământ, de pe diplomele obţinute la competiţii, la propunerea dirigintelui, nefiind condiţionată de depunerea unei cereri în acest sens.

În ceea ce privește bursa de merit, media minimă pentru primirea acesteia a fost ridicată, pentru semestrul II din acest an școlar, la cel puțin 9.50, până acum media minimă fiind 8,50.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?