GALERIE FOTO: Elevii din Mărășești au devenit pentru o zi poeți, povestitori, geografi, arhivari și unioniști

0
216

Desfășurate în perioada 18 – 26 ianuarie 2022 în cadrul Centrului de Documentare și Informare, structură infodocumentară aparținând Liceului Tehnologic „Eremia Grigorescu” din Mărășești, Proiectele Educaționale Extracurriculare „ROMÂNIA MEA!” și „În UNIRE stă puterea!” și-au propus valorizarea patrimoniului cultural și istoric local, regional și naţional, dar și dezvoltarea unor competențe infodocumentare cum ar fi: dezvoltarea capacităţilor de lecturare – explorare a unui document, cunoaşterea unor tehnici de muncă în echipă, cunoaşterea şi aplicarea unor reguli de bază în realizarea diferitelor tipuri de produse și prezentarea/comunicarea produsului final. Dintre activitățile desfășurate în cadrul Proiectului Educațional Extracurricular „ROMÂNIA MEA!” remarcăm activitatea dedicată Zilei Culturii Naționale, activitate desfășurată în data de 19 ianuarie 2022 cu participarea elevilor clasei a VII-a și a elevilor clasei a XII-a A de la Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” din Mărășești, elevi coordonați de către inițiatoarea și coordonatoarea de proiect profesor documentarist Anamaria Zaharia-Nechifor în colaborare cu dna. prof. Daniela Iacob. Astfel, elevii au descoperit multitudinea de semnificații pe care o are Ziua Culturii Naționale, zi care este marcată în fiecare an, începând din 2011, la 15 ianuarie, data aleasă fiind aceea a naşterii poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu (1850-1889); fiecare popor are valori care se transmit din generație, cultura națională cuprinzând aspect unice precum istoria, limba, tradițiile, legendele, arta, știința.

În colaborare cu Școala Gimnazială Nr. 2 Mărășești, la data de 21 ianuarie 2022, s-a desfășurat o activitate dedicată aniversării a 163 de ani de la realizarea Unirii Principatelor Moldova și Țara Românească, activitate ce i-a avut drept protagoniști pe elevii clasei a IV-a (Clasa Minionilor) coordonați de către prof. pt. înv. primar Cristinel Zlota. Inițiat și coordonat de către profesor documentarist Anamaria Zaharia-Nechifor, Proiectul Educațional Extracurricular „În UNIRE stă puterea!” este rezultatul parteneriatului semnat și asumat de conducerea managerială a celor două instituții de învățământ menționate anterior, dna. prof. Lavinia Anghel și dna. prof. Mirela Lorelai Novetschi. „Sfoara poveștilor” i-a purtat pe elevi prin timpul istoric al spațiului carpato-danubiano-pontic, de la Burebista și Decebal, Dragoș I și Basarab I, până la Mihai Viteazul și Adunările Ad-Hoc ale Moldovei și Țării Românești din 1859. Devenind, fără voia lor, poeți, povestitori, geografi, arhivari și unioniști, elevii au aflat parcursul istoric al realizării Unirii Principatelor Moldova și Țara Românească. Nu au lipsit lecturi cu voce tare din poveștile despre domnitorul Alexandru Ioan Cuza, completarea de rebusuri, dar nici dansul Horei Unirii.

Activitățile Proiectelor Educaționale Extracurriculare „ROMÂNIA MEA!” și „În UNIRE stă puterea!” fac parte din Planul Semestrial de Activități al Centrului de Documentare și Informare, constituind, astfel, parte integrantă a activităților culturale și educaționale ale Liceului Tehnologic „Eremia Grigorescu” din Mărășești.

Comunicat de presă Centrul de Documentare și Informare – Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” Mărășești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here