Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Handbal, Cupa Europeană EHF – Cu ce am rămas după un supermeci, cu victorie focșăneană!

  • CSM Focșani 2007 – Naerbo, Norvegia 32-28 (17-16)

Formații

CSM Focșani 2007: Cloșcă, Marocioco – Marjanovic – 8, Makrishin – 8, Eros – 5, Mănescu – 4, Drăgan – 2, Hrimiuc – 2, Rață – 1, Krstevski – 1, Marijanac – 1, Ragea, Pătru, Popovici, Miroiu, Mocanu.

Naerbo: Nærland – Haugseng – 5, Svensgård – 5, Edland – 4, Lode – 3, Hamre – 3, Hamann-Boeriths – 2, Thue – 2, Naerland – 1, Gudmestad – 1, Halvorsen – 1

Larsen – 1, Haugseng, Nord-Varhaug.

CSM Focșani 2007 a făcut un supermeci în partida de duminică seara, din Sala Polivalentă, în returul rundei a patra a Cupei Europene EHF în compania formației norvegiene Naerbo. În tur, pe teren propriu, Naerbo a câștigat la diferență de 13 goluri și, practic, era imposibil ca gazdele să câștige acasă la o diferență mai mare și să se califice în turul al cincilea. Însă focșănenii au avut o evoluție cum rar am văzut-o și s-au impus cu 32-28 (17-16) în aplauzele spectatorilor care i-au susținut frenetic pe toată durata jocului. Au încheiat frumoasa cursă europeană cu victorie, dar s-au oprit în turul al patrulea.

Așa arată ceea ce în gazetărie se numește șapoul articolului despre evenimentul handbalistic de duminică, 20 februarie, de la Focșani. Îi urmează povestea care s-a dovedit a fi mult mai mult decât cea a jocului de pe parchetul Sălii Polivalente. A fost povestea interesului aproape neașteptat al multor focșăneni care nu prea au de-a face cu evenimentul sportiv, dar cărora meciul dintre focșăneni și norvegieni le-a oferit posibilitatea de a petrece altfel decât de obicei o seară de duminică. Au fost în sală spectatori de toate vârstele, mulți copii, deveniți cu toții, suporteri ai unei echipe frumoase. Condițiile impuse de protocoalele anticoronavirus au obligat organizatorii să reducă mult numărul de spectatori, altfel sala ar fi fost arhiplină! Au fost la meci și notabilități ale județului și municipiului care, presupun, s-au bucurat de splendida victorie a focșănenilor. Am reținut doar că la obișnuitul salut de după meci în care jucătorii dau mâna cu spectatorii, între suporterii de dincolo de mantinelă, dintre notabilități, a fost doar primarul Cristi Misăilă. Am acuta senzație că unora nu prea le pică bine rezultatele echipei de handbal și că există posibilitatea ca istoria cu finanțarea în 2022 să fie copia trasă la xerox a celei din 2021! A fost și povestea unei organizări foarte bune la care au contribuit clubul, în special secția de handbal, dar și forțele de ordine de la Jandarmerie, Poliție. Ca și, de obicei, agenții de la UMO Guard.

O altă fațetă a poveștii: Naerbo, reprezentata unui handbal de mare valoare, cu mult peste nivelul celui românesc, aflată pe poziții comparabile în campionatul Norvegiei cu CSM 2007 în campionatul României, a venit la Focșani să-și onoreze statutul. A sosit vineri după amiaza, cu două zile înaintea meciului, pentru a avea timp de odihnă și de adaptare. Prin comparație, CSM 2007 a ajuns în Norvegia în preziua meciului. Impresionați de atmosfera din sală, la final norvegienii s-au alăturat gazdelor și le-au mulțumit spectatorilor acompaniind-le minute în șir aplauzele ritmate. Dovadă de fair play deplin, de cultură a sportului practicat fără scrâșnete, cu bucurie. Disputa din teren se terminase. Urma revenirea la comunicarea normală între oameni care se respectă.

Despre meci!

Disputa a început cu golul de 1-0 marcat de Didi Hrimiuc și s-a încheiat cu golul de 32-28 înscris de Roman Makrishin, urmat de parada excepționalului Marius Cloșcă la penalty-ul executat de Larsen și apărat, în ultima secundă a jocului. Între aceste momente, partida a curs în prima repriză cu avantaj de 1-3 goluri pentru focșăneni, dar și cu egalitățile de la 12, 13, 15, 16. În pauză s-a intrat cu 17-16. În partea a doua a jocului, lucrurile au fost similare până în minutul 43:54 când norvegienii au preluat conducerea: 20-21. A egalat Drăgan, iar după golul de 22-21 al lui Marjanovic gazdele și-au supus adversarii unui pressing sufocant în apărare și au finalizat aproape fără greșeală. În minutul 55:26, după golul lui Makrishin, a fost diferența de vârf: 30-23. În mod teoretic era timp pentru a forța calificarea, însă norvegienii, cu o capacitate de joc impresionantă, au marcat de cinci ori și au primit un singur gol.

Meciul s-a terminat cu 32-28, victorie importantă pentru CSM 2007 care a câștigat toate cele trei partide pe care le-a disputat pe teren propriu în Cupa Europeană EHF. Pentru a nu fi o victorie pentru istoria handbalului focșănean, în sensul că nu va fi urmată de altele, într-o viitoare Cupă Europeană, este nevoie ca echipa să fie susținută pentru a continua la, cel puțin, nivelul la care a făcut-o în acest an!

Foto, Costin Corcoz

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?