Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Focșani. Elevă de clasa a VIII-a, lovită cu rozeta de o elevă de-a VII-a într-un gang de lângă o stație de autobuz

O elevă de clasa a VIII-a de la o școală gimnazială din Focșani a fost agresată în zona unei stații de autobuz din oraș de o colegă de școală. Mama fetei agresate spune că incidentul a avut loc marți, în jurul orei 18:00. „Fata mea a ieșit de la cursuri la ora 18:00 pentru că nu a mai făcut ultima oră. Trei colege de clasă au vorbit cu o altă fată din clasa a VII-a și au pus-o să o bată pe fata mea. Au împins-o din stația de autobuz într-un gang din apropiere și au lovit-o cu rozeta în cap de trei ori. Fata vorbea cu mine le telefon și mă ruga să vin mai repede după ea pentru că o urmăresc trei fete. Până să ajung eu în stație, i-au luat telefonul din mână și au bătut-o. Are capul umflat, o doare foarte tare și capul, dar și o mână. O să mă duc să-i scot certificat medico-legal. Seara, când s-a întâmplat, am sunat la poliție. Au venit la fața locului și s-a făcut dosar penal. Nu înțeleg ce educație au acești copii. Au 13 ani și umblă cu rozete în buzunar?!‟, povestește mama fetei agresate.Tot mama fetei de clasa a VIII-a spune că nu ar fi prima dată când fiica ei ar fi „abuzată‟ de colegi. Luna trecută, povestește femeia, fata a venit acasă cu „mâna ruptă‟.

Am luat legătura și cu directoarea școlii gimnaziale din Focșani, unde învață fetele, care ne-a spus că „incidentul nu a avut loc în incinta școlii‟. În cursul zilei de miercuri, aceasta a stat de vorbă cu elevele acuzate și a aflat că „au existat câteva supărări de împărțit împreună. Sunt copii. În funcție de hotărârea poliției, școala va lua măsuri în ceea ce privește scăderea notei la purtare a celei sau a celor care se fac vinovate‟.

Directoarea spune că elevii au terminat programul mai devreme pentru că profesorul cu care aveau ultima oră este confirmat Covid pozitiv și că părinții au fost anunțați înainte. În legătură cu declarația mamei care spune că fata a venit acasă cu mâna ruptă în urmă cu o lună, directoarea unității de învățământ spune că a văzut filmul de pe camerele de supraveghere din școală și a observat „că fetița alerga foarte tare pe hol, moment în care s-a împiedicat. E drept că nu am putut vedea clar dacă i-a pus cineva piedică însă, din câte am înțeles, băiatul în cauză i-ar fi reparat telefonul stricat‟.

Reprezentații Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vranceau au precizat că „a fost sesizată ieri (n.r. marți) o ceartă între două eleve în afara unității școlare. În cauză s-a întocmit dosar penal‟. Având în vedere că elevele implicate în acest incident au sub 14 ani, ele nu pot răspunde legal. Polițiștii au mai precizat că fata agresată nu a necesitat îngrijiri medicale, iar părinții nu au prezentant un certificat medico-legal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?