Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

VIDEO! Mihăilești, Buzău: Un tir încărcat cu 800 de butelii a luat foc. Au avut loc EXPLOZII puternice


Un tir încărcat cu butelii a luat foc pe DN2/E85 pe raza localității Mihăilești, în județul Buzău. Prefectul județului Buzău, George Sava, a declarat, la Digi24, că accidentul s-a produs din cauză că anvelopele tirului au explodat și au luat foc, care apoi s-a întins la restul autotrenului, iar focul a cuprins și remorca, după care buteliile încărcate în autovehicul au început să explodeze. 
Șoferul a sunat la 112, iar la fața locului au intervenit opt autospeciale de pompieri, șase venite de la Buzău, iar două de la Urziceni, a precizat prefectul George Sava. Potrivit reprezentantului ISU Buzău, prima măsură luată de pompieri a fost evacuarea mai multor persoane din casele aflate în vecinătate. „Explozia a avut loc la intrare în localitatea Mihăilești. Nu au fost victime”, a mai declarat George Crețu. Potrivit col. Dănuț Nicolae, șeful ISU Buzău, în autotren erau încărcate 80 de butelii.  
Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău s-a constituit un dosar având ca obiect explozia produsă vineri, pe DN 2, în zona localității Mihăilești, anunță un comunicat transmis de către biroul de informare al PÎCCJ. „Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere din culpă (art. 255 din Codul penal) și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă (art. 349 din Codul penal)”, precizează sursa citată.
Localitatea Mihăilești din județul Buzău este cunoscută pentru accidentul din mai 2004, când tot pe DN2, la 32 de kilometri sud de Buzău, a avut loc o explozie uriașă cauzată de accidentul unui camion care transporta 20 de tone de azotat de amoniu. Atunci s-au înregistrat 18 morți (dintre care șapte pompieri, trei localnici și doi jurnaliști ai postului TV Antena 1), precum și 13 răniți grav.
Autoritățile au revenit, precizând că tirul era încărcat cu 800 de butelii
UPDATE ORA 14.22 Circulația rămâne oprită pe DN 2, km 80, în zona localității Mihăilești, unde a avut loc un accident provocat de un autotren încărcat cu butelii, care a luat foc, informează, vineri, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR). Pentru înlăturarea oricăror pericole, la fața locului intervin angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău, ai Poliției Rutiere și lucrători ai SDN Buzău.
Conform CNADNR, în vederea asigurării condițiilor de securitate pentru participanții la trafic, conducătorii auto au obligația să respecte restricțiile instituite și semnalizarea rutieră temporară, precum și indicațiile agenților de poliție aflați la locul desfășurării evenimentului. Până la finalizarea măsurilor menționate, circulația va fi oprită, iar CNADNR recomandă utilizarea rutelor ocolitoare — DN 2 Buzău — DN 1B Ploiești — DN 1 București (tur-retur) și DN 2 Buzău — DN 1B Albești — DN 1D — Urziceni — DN 2 Urziceni — București. CNADNR va oferi informații cu privire la orice modificări vor surveni în perioada imediat următoare, inclusiv deschiderea traficului rutier.
UPDATE ORA 14.05 
 Doi procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău fac cercetări la locul incendiului de la Mihăilești, a declarat pentru AGERPRES prim-adjunctul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, procuror Gabriela Vâjâiac. Aceștia îi vor audia pe șoferul TIR-ului și pe administratorul firmei. ‘Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău s-a sesizat din oficiu și a deschis dosar penal pentru infracțiunile de distrugere din culpă și neluarea măsurilor de securitate, doi procurori efectuează cercetări la locul faptei, iar aceștia vor audia șoferul TIR-ului și administratorul firmei’, a mai afirmat prim-adjunctul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău. Potrivit sursei citate, este foarte important că nu s-au produs victime, pagubele urmând să fie evaluate ulterior.
 La Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău s-a constituit un dosar având ca obiect explozia produsă vineri, pe DN 2, în zona localității Mihăilești, anunță un comunicat transmis AGERPRES de către biroul de informare al PÎCCJ. „Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere din culpă (art. 255 din Codul penal) și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă (art. 349 din Codul penal)”, precizează sursa citată.
UPDATE ORA 13.10 
 Cei 60 de pompieri, cu opt autospeciale de apă și spumă și două ambulanțe SMURD, au stins în circa două ore incendiul izbucnit la tirul încărcat cu aproximativ 800 butelii tip GPL, pe DN2, la intrarea în localitatea Mihăilești, precizează un comunicat al ISU Buzău transmis AGERPRES. ‘Misiunea a fost dificilă din cauza pericolului de explozie, iar pentru siguranța salvatorilor și populației din zona de manifestare, s-a acționat de la distanță cu tunuri de apă, iar persoanele au fost evacuate pe o rază de 500 m’, se menționează în comunicatul ISU Buzău. Potrivit sursei citate, situația este sub control, zona este securizată și nu s-au înregistrat victime. ‘Echipajele angrenate în misiune după stingerea incendiului acționează în continuare pentru asigurarea zonei, coeziunea, profesionalismul și eficiența de care au dat dovadă forțele angrenate au condus la lichidarea incendiului, în mai puțin de două ore’, se mai afirmă în comunicatul ISU.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?