Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Centrul de evaluare și tratament de la Spitalul Județean este funcțional de astăzi; aici vor fi consultați doar pacienții confirmați Covid

De astăzi a devenit funcțional Centrul de evaluare și tratament de la nivelul Spitalului Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani, înființat strict pentru pacienții confirmați Covid-19. Consultațiile de specialitate vor fi acordate în intervalul orar 8.00 – 20.00, de către medici specialiști din cadrul Ambulatoriului Integrat al spitalului, iar în afara programului, pacienții care se prezintă cu teste pozitive vor fi consultați de medicul infecționist ce este de gardă.

Din ce precizează reprezentanții Spitalului Județean, în centrul de evaluare care funcționează la parterul Pavilionului Boli Infecțioase se vor prezenta doar pacienți confirmați Covid-19 – prin teste rapide sau RT-PCR efectuate la medicul de familie, la Unitatea de Primiri Urgențe (dacă este venit prin urgențe), de către Serviciul Județean de Ambulanță (dacă au solicitat SAJ), la laboratoare private sau în farmacii (atunci când sunt efectuate din proprie inițiativă), fie că sunt asigurați sau nu. Centrul de evaluare cuprinde un cabinet consultații, dar și patru rezerve cu grup sanitar propriu, a câte un pat fiecare pentru pacienții confirmați Covid și care au indicație de administrare de anticorpi monoclonali. Anticorpii monoclonali se administrează prin perfuzie, într-o singură administrare, sub supraveghere medicală strictă în timpul și după perfuzie – de minim 6 ore.

Evaluarea pacienților, pe lângă consultul medicului, înseamnă că, în funcție de indicație, acestora le vor fi recoltate și un set de analize, la care se pot adăuga și investigații imagistice (radiografie sau CT). „În funcție de toți parametrii clinici, paraclinici și biologici se decide conduita terapeutică (prescierea de simptomatice +/- antivirale orale) și internarea în spital (fiind preluați de către medicii infecționiști sau pneumologi) sau izolarea la domiciliu cu luarea în evidență de către medicul de familie ce îl va monitoriza pe parcursul celor 10 zile (pentru persoanele nevaccinate și infectate) sau 7 zile (pentru persoanele vaccinate cu schemă completă și infectate). În situația în care pacientul nu are medic de familie, acesta se va adresa Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea. Antiviralele orale prescrise de către medicul din centrul de evaluare, conform ghidului elaborat de Ministerul Sănătății, vor fi ridicate din farmacia cu circuit închis a spitalului, acestea nefiind disponibile în farmaciile cu circuit deschis (farmaciile din oraș)”, transmit reprezentanții unității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?