Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Utilizarea laserului în endodonţie


   În ediția de astăzi a rubricii „Monitorul sănătății tale”, medicul stomatolog Luminița Nedelcu arată care sunt avantajele utilizării laserului în tratarea canalelor dentare.

Ce este endodonția?
Tratarea canalelor dentare cu laserul încă de la început.

Care ar fi avantajul folosirii laserului în terapia endodonțică?
1.    Eliminarea agenților patogeni de origine microbiană din cadrul sistemului canalelor radiculare, rezultând astfel, un succes pe termen lung;
2.    Realizarea unei hemostaze foarte bune;
3.    Conservarea de substanță dură dentară, facilitând și reducând dimensiunea accesului endodontic necesar tratamentului canalelor radiculare;
4.    Când sunt infectate canalele radiculare, scopul oricărei terapii este de a le steriliza.
5.    Laserul reduce timpul de lucru, scade probabilitatea de reinfectare și crește stimularea regenerării osoase. Toate ne ajută la menținerea unei terapii neinvazive, mult mai confortabile pentru pacient. Existând o colaborare foarte bună între medic și pacient, este necesară o atitudine terapeutică adecvată îmbinând terapia laser-asistată cu terapia convențională.

   Vă mulțumește pentru interes, stomatologul dumneavoastră Luminița Nedelcu.
   Dacă v-am trezit interesul, vis a vis de această nouă tehnologie existentă la noi în oraș, dacă aveți vreun semn de întrebare în legătură cu acest nou tip de tratament, dacă vreți să aflați mai multe tratamente în care laserul ne poate ajuta, nu ezitați să ne trimiteți toate necunoscutele pe care le aveți pe adresele de e-mail roxana.sava@monitorulvn.ro sau redactie@monitorulvn.ro, iar în fiecare zi de luni, medicul stomatolog Luminița Nedelcu de la Clinica Stomatologică Dent Excel Focșani vă va răspunde în cadrul rubricii „Monitorul sănătății tale”.

Răspunsul la întrebarea de săptămâna trecută
   Un cititor, Ion, vrea să afle de la medicul stomatolog Luminița Nedelcu dacă pot fi efectuate extracții cu laserul. „Bună ziua! Aș avea o întrebare:  Laserul oprește sângerarea într-o extracție sau nu? Se pot efectua extracții cu laserul?”.
Medicul Luminița Nedelcu răspunde: „Hemostaza (oprirea sângerării) postextracțională este foarte bine realizată cu laserul. Extracția cu ajutorul laserului este, însă, greoaie și necesită mult timp de lucru. Se pretează la pacienții cu contraindicații la anestezice”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?