Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Avantajele și binefacerile vinului spumant

Deși vinul roșu a fost întotdeauna considerat mai sănătos, există tot mai multe dovezi științifice ale efectelor protectoare ale vinului alb și ale vinurilor spumante.

Vinul spumant este o băutură cu concentrație mică de alcool, caracterizată prin adăugarea de CO2 în timpul unei faze a producției sale care este cunoscută ca a doua fermentație în sticlă. Folosind un consum moderat si negeneralizat, acest vin poate fi un mare aliat al unui stil de viata sănătos.

Compoziția sa este complexă. Cu un conținut de alcool care nu depășește 14% vol, nutrienții săi includ apă (în cea mai mare parte), alcool, carbohidrați simpli (zaharuri) și cantități mici de vitamina B6, minerale (potasiu, fosfor, magneziu, sodiu și calciu), acizi organici și substanțe antioxidante precum acizii fenolici, acizii cinamici, derivații de tirozină, flavonoide și taninuri condensate.

Majoritatea componentelor vinului spumant provin din struguri și din procesul de fermentație al acestora, iar dintre acestea, merită evidențiați polifenolii (nealcoolici), foarte benefici pentru organism datorită calităților antioxidante. Ei furnizează hidrogen sau electroni și captează radicalii liberi, oprind procesul de oxidare.

Numeroase studii epidemiologice sugerează că un consum moderat de vin, inclus în dietă, reduce șansele de a suferi de boli cardiovasculare.

Vin spumant Purcari – idei

De asemenea, s-a observat relația vinului spumant cu reducerea tensiunii arteriale, îmbunătățirea funcției endoteliale, reducerea riscului de diabet zaharat și un profil lipidic mai sănătos, cu creșterea colesterolului protector și limitarea celui nociv. Toate aceste efecte sunt atribuite acțiunilor antioxidante și antiinflamatorii ale vinului, care ar acționa pentru a preveni sau a întârzia apariția arteriosclerozei.

De asemenea, evidențiază efectul acestei băuturi asupra agregării trombocitelor sau a sistemului de coagulare.

Evident, te înveselește, dar îți întinerește și inima

Când vine momentul să sărbătorim o veste bună, un moment special sau o festivitate, băutura care nu poate fi ratată la acel eveniment este vinul spumant. Unele componente ale acestei băuturi îți ridică moralul. Acest produs conține oligoelemente naturale care ne îmbunătățesc starea de spirit. Vinul spumant îți ajunge la cap mai ușor și mai repede decât orice altă băutură alcoolică. Adevărul este că acesta este un beneficiu care nu are prea mult de-a face cu sănătatea, dar care poate fi atractiv pentru cei cărora le place sentimentul de „bucurie” pe care îl aduce alcoolul. Un pahar de vin spumant poate fi aliatul nostru la acele petreceri pline de necunoscuți la care ne simțim uneori obligați să participăm.

Vin spumant Purcari – oferte: eMAG

Este timpul să lași deoparte paharul de vin și să-l înlocuiești imediat cu un pahar de vin spumant, deoarece acesta este perfect pentru a-ți „întineri” inima. Datorită nivelului ridicat de polifenoli, această băutură va deveni cel mai bun prieten al inimii tale, fiind un excelent însoțitor al mâncărurilor.

„Am descoperit că consumul de câteva pahare de vin spumant pe zi este benefic pentru pereții vaselor de sânge, ceea ce ne face să sugerăm că această băutură are potențialul de a evita atacurile de cord și bolile cardiovasculare”, explică Dr. Jeremy Spencer, cercetător și om de știință la Universitatea din Reading, Marea Britanie.

Această băutură spumantă conține antioxidanți grozavi , determinând celulele tale să se regenereze și să se stimuleze în mod corespunzător. Prin urmare, consumul de vin spumant te va ajuta să arăți mult mai tânăr și cu o piele mai luminoasă și perfectă.

Pentru persoanele care au tenul gras, această băutură alcoolică este foarte benefică, deoarece datorită proprietăților sale antibacteriene puteți obține o piele mult mai sănătoasă și cu aspect mai sănătos.

„Vinul spumant detoxifică pielea cu antioxidanți și acid tartric, ajutând la echilibrarea nuanței pielii. Pentru cei cu tenul gras, proprietățile antibacteriene ale șampaniei ajută să o facă mai sănătoasă și mai fermă”, a spus Dr. Marina Peredo, MD din Smithtown, NY.

Are grijă de greutatea ta

Vinul spumant este una dintre băuturile alcoolice cu cel mai scăzut conținut caloric. Un pahar de vin spumant conține mai puțin de 12 grame de zahăr rezidual pe litru, adică între 80 și 100 de calorii, în timp ce o bere sau un cocktail cu rom, ca să numim câteva exemple, au mai mult de 150 de calorii.

Cel mai sănătos vin spumant pentru a stimula memoria

Vinul spumant este totodată un tratament excelent pentru a întârzia apariția bolilor degenerative precum demența senilă, Alzheimer etc. Acest lucru te va ajuta să-ți îmbunătățești starea memoriei, făcând-o să funcționeze mult mai bine, fiind un bun aliat pentru creierul tău.

După cum am mai spus, pentru a dobândi aceste beneficii ale vinului spumant, nu trebuie să abuzați de această băutură cu alcool. Un pahar de vin pe zi este suficient ca acizii fenolici să înceapă să lucreze în organism, beneficiind întregul complex cerebral, menținându-l în stare perfectă.

Așadar, vinul spumant este cea mai bună băutură pe care o poți bea, astfel încât corpul tău, pielea și în general întregul tău corp să fie în stare perfectă. Trebuie să lăsăm deoparte preconcepția că vinul spumant este doar o băutură care se consumă la evenimente speciale și să-i dăm utilizarea pe care îl merită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?