Rezultatele acțiunii FOC DE ARTIFICII în Vrancea

0
179

În baza Planului de acţiune ,,FOC DE ARTIFICII”, în perioada 22 noiembrie 2021 – 3 ianuarie a.c., polițiștii vrânceni au desfășurat acțiuni pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice, de către persoanele fizice şi juridice. Cu ocazia celor 159 de acţiuni şi controale efectuate, polițiști au constatat 39 de infracțiuni de nerespectare a regimului materiilor explozive, fiind aplicate și 10 sancțiuni contravenționale în cuantum de 5500 lei. Totodată, polițiștii au indisponibilizat în vederea confiscării, 1575 kg de materiale pirotehnice din categoriile P1, F1, F2, F3 și F4, deținute ilegal, în valoare de 33.200 lei.

Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă:

  1. a) orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept;
  2. b) comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani;
  3. c) comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

Avertizăm cetățenii cu privire la conștientizarea riscurilor la care se expun, atunci când folosesc articole pirotehnice. Chiar și cele de mici dimensiuni, care la prima vedere nu par a fi periculoase, vă pot cauza răniri grave sau invalidități.

 

Biroul de presă al IPJ Vrancea, 18 ianuarie 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here