VIDEO! Comunicarea între doi lupi, surprinsă pe camerele de monitorizare din Parcul Natural Putna Vrancea

0
34723

Administratia Parcul Natural Putna Vrancea a reusit sa surprinda pe camerele de monitorizare un moment inedit și anume comunicarea între două exemplare din specia
Canis lupus. Șuieratul pe care îl puteți auzi indică o relație de supunere sau prietenie între cei doi indivizi.
 Țara noastră are una dintre cele mai dezvoltate populații de lup din Uniunea Europeană.
 Lupii trăiesc în haită, sunt foarte inteligenți și rar văzuți în libertate. Lupii au un rol important în menținerea unor ecosisteme sănătoase.
 Haita este formată din perechea conducătoare, masculul și femela alfa, precum și puii lor de până la 3 ani. Uneori pot aparea și alți lupi, rude ale celor alfa. În fiecare haită există o ordine respectată, limbajul corpului exprimând poziția lupului în haită.
 Lupii parcurg zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-I să vâneze ziua și noaptea. Atacă în haită, bine coordonați, și dirijează prada în locuri în care aceasta își pierde mobilitatea, de exemplu râuri, unde este ucisă.
 Parcul Natural Putna Vrancea este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva.
 Este situat în județul #Vrancea și are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare sunt #păduri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here