Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

VIDEO: Crește numărul de locuințe pe care administrația locală le construiește în Odobești

Crește numărul de locuințe pe care administrația locală le construiește în orașul Odobești. Primarul Daniel Nicolaș a anunțat că a fost dat ordinul de reîncepere a lucrărilor la patru blocuri care se construiesc în Cartierul Sturza. Locuințele sunt construite în cadrul proiectului „Construire ansamblu de locuințe sociale D+P+2E+M (60 UL), cartier M. Sturza, str. Dimitrie Constantinescu, oraș Odobești, județul Vrancea”- rest de executat. Valoarea investiției este de 6,6 milioane de lei, iar finanțarea este asigurată de Agenția Națională a Locuinței (ANL). „Pentru aceste 4 blocuri din Cartierul Sturza s-a dat ordin de reîncepere al lucrărilor. Este o veste bună pentru tinerii de până în 35 de ani care nu au deținut niciodată o locuință. Obiectivul Primariei Odobești este ca în 2022, toate aceste unități locative să fie predate noilor chiriași. Locuitorii de aici se vor bucura de cel mai mare parc, gădiniță, pistă pentru biciclete și zone de relaxare urbană“, a afirmat primarul Daniel Nicolaș.

În cadrul acestui proiect vor fi construite 4 blocuri cu regim de înălțime D+P+2E+M, fiecare dintre acestea având câte 15 locuințe. „La parter se găsesc 4 apartamente cu o cameră din care 3 apartamente cu o suprafață de 39,27 mp și un apartament cu o cameră cu o suprafață de 40,66 mp. Etajele 1 și 2 sunt structurate astfel: un apartament cu o cameră cu o suprafață de 39, 27 mp, un apartament cu o cameră cu o suprafață de 40,61 mp, un alt apartament cu o cameră cu o suprafață de 40,66 mp și un apartament cu 2 camere cu o suprafață de 56,45 mp. Mansarda este structurată astfel: un apartament cu o cameră cu o suprafață de 39,27 mp, un apartament cu 2 camere cu o suprafață de 56,45 mp și un apartament cu 3 camere cu o suprafață de 80,41 mp.“, se arată în fișa de prezentare a investiției

Administrația locală derulează un amplu proiect de construire de locuințe în Cartierul Sturza. „Primăria Odobești a aplicat toate programele de construcție de locuințe existente la nivelul guvernului. Astfel, până în prezent, au fost construite 28 de blocuri cu 474 de unități locative. Construcția de locuințe în Cartierul Sturza este un proiect început în urmă cu 3 ani, timp în care au fost finalizate 96 de unități locative“, a mai precizat primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș. Acesta a reamintit că în Odobești a crescut numărul de solicitări pentru toate tipurile de locuințe, ceea ce arată că orașul a devenit unul atractiv, „fapt certificat și de creșterea populației”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?