Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Tânăr de 25 de ani din Vânători, condamnat după ce a violat o minoră în Focșani, alături de un adolescent

Un bărbat în vârstă de 25 de ani, din Vânători, a fost condamnat la închisoare cu executare pentru viol, la finele săptămânii trecute, alături de acesta fiind implicat în dosar și un adolescent minor. Fapta pentru care au fost judecați cei doi datează de câțiva ani, victima acestora fiind minoră la momentul respectiv, însă vrânceanul de 25 de ani a fost prins și reținut abia în noiembrie 2020, pe baza testelor ADN. Într-adevăr, inculpatul fusese condamnat în vara anului trecut pentru ultraj, moment în care s-a dispus prelevarea de probe biologice, care au fost stocate în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare, și așa probabil a fost depistat. La o lună de la arestare, în decembrie 2020, cei doi au fost trimiși în judecată pentru fapta de viol comisă în Focșani. (…) condamnă pe inculpatul D. I. la o pedeapsă de 7 ani închisoare, pentru viol (…). Constată că infracţiunea dedusă judecăţii este concurentă cu cele 7 infracţiuni de complicitate la ultraj, pentru care inculpatul fost condamnat la pedeapsa rezultantă de 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei prin sentința penală pronunţată de Judecătoria Focşani, definitivă prin neapelare la 23.06.2020. (…) dispune anularea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an şi 6 luni închisoare (…). 

Dispune aplicarea pedepsei mai grele de 7 ani închisoare care va fi sporită cu o treime din totalul celorlalte urmând să execute o pedeapsă de 8 ani şi 2 luni închisoare. (…) aplică inculpatului pedeapsa complementară prev. de art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen., cu interzicerea exercitării drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 3 ani, precum şi pedeapsa accesorie cu interzicerea exercitării aceloraşi drepturi. 

Menţine măsura arestării preventive a inculpatului D. I., dispusă prin încheierea din data de 06.11.2020, pronunţată de Judecătoria Focşani, până la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri sau până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 60 de zile. (…) deduce din pedeapsa aplicată durata reţinerii şi a arestului preventiv din data de 14.09.2019 şi de la 05.11.2020 la zi. 

(…) dispune luarea faţă de inculpatul C. I. B. internarea într-un centru educativ pe o perioadă de 4 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de viol (…). Admite acţiunea civilă intentată de partea civilă (…) şi obligă în solidar inculpaţii D. I. şi C. I. B., la despăgubiri civile către partea civilă (…), în valoare de 60.000 lei reprezentând daune morale şi 680 lei reprezentând daune materiale, se arată în hotărârea instanței. Cei doi inculpați au fost totodată obligați să îi plătească părții vătămate cheltuieli judiciare de 1.500 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?