Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

GALERIE FOTO: Fotbal, Liga a III-a – Victorie focșăneană la final de tur!

  • CSM Focșani 2007 – Sporting Liești 2-0 (0-0)

Formații

CSM Focșani 2007: Lazăr – Juncănaru, Bratu, Panaite, Negoiță – Strătilă (69 Stoica), Săpunaru, Ciochină, Băciuț (85 Agafiței) – Dascălu (69 Salaoru) – Pasăre (58 Manu). Au mai fost înscriși pe foaia de joc Apenciucesei, Hoțoi, Găină, Gurău, Damache.

Sporting Liești: Brăneț – Voicu, Călin, Maftei, Iancu, Mihu, Năstase, Munchiu, Stan, Cucu, Grigoraș. Rezerve: Ieremie, Ștefănescu, Milea, Hodorogea, Iftimie, Țicămucă, Bîrlădeanu.

Pe stadionul Milcovul s-au întâlnit sâmbătă, 23 octombrie, în ultima etapă a turului Campionatului Național al Ligii a III-a, formațiile de pe locurile 1 și 3 din seria a 2-a, Sporting Liești și CSM Focșani 2007. Focșănenii au câștigat cu 2-0 (0-0), au coborât liderul pe locul al treilea și au urcat pe poziția a doua! A fost o primă repriză echilibrată, cu joc mai mult între cele două careuri, cu o posesie superioară a oaspeților, fără ca vreuna dintre echipe să-și creeze mari situații de a marca. Primul șut pe poartă a fost în minutul 12, când mingea trimisă de Dascălu a fost prinsă cu ușurință de Brăneț. În minutul 38, Băciuț a primit mingea de la Strătilă și a reluat-o puternic peste poartă.

Partea a doua a întâlnirii a fost mai densă în ocazii de gol, în special la poarta Sportingului. În minutul 46, Dascălu a șutat, mingea a fost respinsă în cornerul urmat de lovitura de cap a lui Bratu, peste transversală. Focșănenii au obținut apoi patru cornere consecutive rămase fără urmări. În minutul 56, Pasăre a scăpat spre poartă pe dreapta și din unghi, din careu, a tras la rădăcina stâlpului de unde Brăneț junior a respins spectaculos și eficient în afara terenului. Un nou corner pentru focșăneni, cu același rezultat ca și celelalte. După schimbarea lui Pasăre cu Manu, trecerea lui Băciuț ca vârf de atac a fost mutarea cîștigătoare pentru Marius Bratu. Mijlocașul golgeter al Focșaniului, rapid și inspirat, a înscris de două ori! În minutul 62 Manu a trimis tare pe jos din unghi, de pe stânga, Brăneț a respins, mingea a ajuns la Strătilă care a intrat aproape de linia de fund de unde a centrat iar Băciuț a fost la întâlnire și a făcut 1-0. În minutul 80, Băciuț s-a înălțat și a trimis imparabil sub transversală mingea venită după centrarea din lovitură liberă a lui Manu: 2-0 și meciul era jucat!

Lieștenii au venit pe Milcovul avizați de pericolul pe care îl reprezintă urcările în atac, la cornere, ale lui Bratu. Au reușit să-l blocheze, ceea ce nu le-a reușit cu cel mai prolific marcator al CSM 2007 din acest sezon. Au încheiat frumos turul, în care au fost lideri mai multe etape, dar sunt nevoiți să se mulțumească și cu locul al treilea. Focșănenii au urcat pe 2 și sunt în grupul echipelor care se bat pentru un loc în play-off. În etapa viitoare, prima a returului, CSM 2007 va întâlni pe Milcovul, sâmbătă, 30 octombrie, pe Sportul Chiscani.

Rezultatele etapei și marcatorii

Aerostar Bacău – Dinamo Bacău 3-1 (0-1). Au marcat Tofan – 2, Ilie, respectiv Butnariuc.

CSM Focşani – Sporting Lieşti 2-0 (0-0). A marcat Băciuț – 2.
Viitorul Ianca – Sportul Chiscani 3-1 (0-0). Au marcat
Dima – 2, Coman, respectiv Mohorîță.
SC Oţelul Galaţi – CSM Râmnicu Sărat 4-1 (3-0). Au marcat Cîrjan – 2, Cisotti și Yabre, respectiv Pleșoiu.

CS Făurei – Metalul Buzău 0-2 (0-2). Au marcat Clătinici și Pavel.

Clasament: 1. Oțelul Galați – 21 puncte; 2. CSM Focșani 2007 – 20 puncte; 3. Sporting Liești – 19 puncte; 4. Aerostar Bacău – 18 puncte; 5 Metalul Buzău – 16 puncte; 6. Viitorul Ianca – 12 puncte; 7 CSM Râmnicu Sărat – 11 puncte; 8. Dinamo Bacău – 6 puncte; 9. FC Făurei – 4 puncte; 10. Sportul Chiscani – zero puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?