Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

GALERIE FOTO: Liceul de Artă din Focșani, promotor al artei tradiționale și obiceiurilor autentice

Proiectul Internațional “Art Is In The Air”, implementat de Liceul de Artă “Gheorghe Tattarescu”, desfășurat în săptămâna 18-22 Octombrie 2021 la Focșani

Liceul de Artă din Focșani a implementat un nou proiect internațional care presupune mobilitatea elevilor și profesorilor în diverse țări din Europa. Proiectul Internațional Erasmus+ “Art Is In The Air”, coordonat de doamna profesor Ioana Constantinescu, este un parteneriat între 4 școli din Polonia, Bulgaria, Italia și România și pune accent pe păstrarea neatinsă a artei tradiționale și a obiceiurilor autentice. Proiectul are în vedere redescoperirea tradițiilor, promovarea acestora și inserarea pe piața muncii a absolvenților Liceului de Artă “Gheorghe Tattarescu”, dar și a celorlalte școli partenere din străinătate. De-a lungul întregii săptămâni, mai multe echipe formate din elevi și profesori români și străini au participat la o serie de activități inedite.

Realizarea proiectului la nivel local a fost posibilă prin încheierea unor parteneriate cu Inspectoratul Școlar Vrancea, Centrul Cultural Vrancea, Ateneul Popular “Maior Gheorghe Pastia”, Teatrul Municipal “Maior Gheorghe Pastia”, Ansamblul Folcloric Profesionist “Țara Vrancei”, Primăria Spulber, Școala Gimnazială Paltin, Muzeul Etnografic Paltin, Primăria Paltin.

Prima zi a proiectului a debutat cu o excursie tematică în zona etnofolclorică Nereju-Spulber-Paltin în cadrul căreia au fost realizate workshop-uri susținute de meșteri populari ai Centrului Cultural Vrancea si au fost organizate activități artistice. În cea de-a doua zi au fost urmărite prezentări power-point cu tematica proiectului și un spectacol folcloric organizat de Ansamblul “Țara Vrancei” și elevii de la specializarea Muzică din cadrul Liceului de Artă. Miercuri, profesorii și elevii străini au participat la ateliere de creație, iar în a doua parte a zilei au fost spectatorii unui recital vocal-instrumental organizat la Ateneul Popular “Maior Gheorghe Pastia”. Joi, delegația din străinătate a descoperit o parte a istoriei României prin vizitarea Castelului Bran și a Castelului Peleș. În ultima zi de desfășurare a proiectului, Teatrul Municipal “Maior Gheorghe Pastia” a găzduit un spectacol de divertisment, dar și o scenetă de teatru în care populația este îndemnată să combată virusul Sars-CoV-2 prin vaccinare. Încheierea proiectului s-a realizat printr-o ședință în care au fost diseminate toate etapele proiectului.

Considerăm că elevii noștri au nevoie de experiențe și oportunități inedite, iar obligația noastră, a dascălilor, este să le oferim un act educațional de calitate. Mulțumim tuturor participanților în proiect și tuturor partenerilor noștri!

Prof. Simona Safta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?