Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Sistem de iluminat public modern în Jariștea

Comuna Jariștea va beneficia de un iluminat public modern. În acest sens, Primăria Jariștea a scos la licitație proiectul de investiții „Modernizarea și eficientizarea sistemului de iluminat public stradal în Comuna Jaristea, Județul Vrancea”. Valoarea totală estimată este de peste 871 mii lei. Scenariul recomandat de către proiectant și aprobat de către beneficiar în cadrul Documentației de avizare a lucrărilor de intervenție este Scenariul 2 care presupune: Preluarea amplasamentului; Încheierea convenției de lucru cu distribuitorul de energie electrică, pentru intervenția în rețelele electrice existente; Demontarea aparatelor de iluminat vechi stradale existente; Demontarea consolelor vechi; Demontarea cablurilor de alimentare vechi; Demontarea clemelor de legătură vechi; Montarea de aparate de iluminat stradale cu LED-uri eficiente din punct de vedere energetic si luminotehnic, pe toți stâlpii existenți, repartizate pe categorii de putere, după cum se arată în caietul de sarcini.

Astfel, vor fi montate 701 aparate de iluminat de tip LED, după cum urmează: Aparat de iluminat LED cu autodimare preprogramată 36 W – 426 bucăți; Aparat de iluminat LED cu autodimare preprogramată 53 W -129 bucăți; Aparat de iluminat LED cu telegestiune în puct luminos 53 W- 50 bucăți; Aparat de iluminat LED echipat cu panou fotovoltaic încorporat 60 W – 1 bucată; Aparat de iluminat LED cu autodimare preprogramată 36 W – lucrare neeligibilă – 71 bucăți; Aparat de iluminat LED cu autodimare preprogramată 53 W – lucrare neeligibilă – 24 bucăți. De asemenea, vor fi montate console de susținere a aparatelor de iluminat cu LED, coliere de prindere pe stâlpi a consolelor și vor fi realizate legături electrice în rețeaua existentă de joasă tensiune iluminat public. Sistemul va fi gestionat de câteva sisteme de telemanagement.

Primăria Jariștea mai are în derulare și proiectul de modernizare a Căminului cultural “Ion Saragea”, din satul Jariștea. Proiectul este finanțat de Compania Națională de Investiții (CNI). „Proiectul de reabilitare a Căminului cultural din comuna Jariștea face parte dintr-un proiect integrat care își propune să ofere locuitorilor comunei îmbunătățirea condițiilor de viață și petrecere a timpului liber, conservarea tradițiilor și cunoașterea altor tradiții din țară și străinătate“, se arată în caietul de sarcini. Căminul Cultural este o construcție realizată în jurul anul 1982, având o perioada de exploatare de peste 30 de ani. În afara unor reparații curente și igienizări locale a diverselor spații, nu au fost realizate lucrări concertate de reparații capitale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?