FOTO: Amenzi pentru patru firme din Vrancea pentru că nu au scanat codul QR de pe certificatul verde al clienților

0
2538

VERIFICĂRI ȘI CONTROALE PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA EFECTELOR PANDEMIEI DE COVID-19

În perioada 14 – 17 octombrie 2021, la nivel național, polițiștii au intensificat acțiunile de informare, prevenire și combatere a răspândirii pandemiei de COVID-19.

Astfel, în această perioadă, au fost organizate 2.223 de acțiuni în teren, în special, în locuri aglomerate, la agenți economici și în mijloacele de transport în comun.

Polițiștii au acționat împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale, pentru protejarea sănătății publice.

În urma activităților derulate, au fost constatate 6 infracțiuni în legătură cu pandemia de Covid-19, dintre care 4 de zădărnicirea combaterii bolilor și una de fals în declarații.

De asemenea, polițiștii au aplicat 9.818 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.505.535 de lei, celor care nu au respectat normele de protecție sanitară.

În județul Vrancea, în intervalul 14 -17 octombrie, în cadrul celor 31 de acțiuni punctuale, la care au acționat, în medie, zilnic, peste 160 de polițiști, au fost

verificate aproximativ 450 de mijloace de transport, din care 189 de mijloace de transport public în comun.

Totodată, aproximativ 6000 de persoane au fost legitimate/verificate, iar aproximativ 4300 dintre acestea se aflau în izolare/carantină.

De asemenea, 278 de societăți comerciale, au fost verificate în acest interval. În urma verificărilor din ziua de 17 octombrie a.c., desfășurate la săli de evenimente, restaurante, cluburi și discoteci, au fost constatate nereguli în 4 locații. Astfel, echipele de control au stabilit faptul că 4 operatori economici nu au respectat obligația de a scana codul QR de pe certificatul digital privind Covid 19, în incinta localurilor fiind identificate persoane nevaccinate sau care nu au trecut prin boală.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii vrânceni au aplicat, conform Legii 55/2020, 165 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 15500 de lei, dintre care 152 de sancțiuni, ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măștii, respectiv 9 sancțiuni, unor persoane care nu au respectat măsura izolării/carantinei.

Astfel de acțiuni vor fi derulate și în perioada următoare, în vederea limitării efectelor pandemiei.

Recomandăm cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.

Reamintim faptul că, în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise.

Comunicat IPJ Vrancea din 18 octombrie 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here