Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Cum să alegeți o saltea potrivită pentru dureri de spate

Experții sunt de acord că a dormi bine este una dintre cele mai bune modalități de a ne menține și îmbunătăți sănătatea. O saltea este un factor imens în capacitatea noastră de a dormi bine. Totuși, mulți oameni trec cu vederea importanța unei saltele și continuă să folosească un model care nu le oferă suficient sprijin și confort.

A investi în saltele Previ noi poate fi o decizie considerabilă, dar luarea acestui pas vă poate debloca capacitatea de a dormi mai bine. Ca și în cazul oricărei achiziții majore, doriți să vă asigurați că alegeți cu înțelepciune.

Pentru a vă ajuta să aflați cum să alegeți o saltea, vă împărtășim câteva din cunoștințele necesare pentru a găsi o saltea performantă, cu fermitate și caracteristici potrivite pentru a vi se potrivi nevoilor și pentru a vă oferi un somn excelent pe timp de noapte.

Cum să alegeți o saltea potrivită pentru dureri de spate

Există nenumărate cauze potențiale ale durerilor de spate, dar o saltea care nu susține este un factor care nu trebuie subestimat. În cazul persoanelor fără probleme de spate, un sprijin adecvat poate preveni apariția durerii, iar în cel al persoanelor care au deja probleme cu spatele, unul dintre modelele de saltele Previ ortopedice poate ajuta la amortizare și confort.

Alegerea celei mai bune saltele Previ pentru durerile de spate înseamnă luarea în considerare a naturii durerii, alături de alte nevoi și preferințe ale saltelei. Unele dureri de spate sunt pe termen scurt și apar brusc. Acest lucru este cunoscut sub numele de dureri acute de spate. Alteori, durerea persistă pe o perioadă lungă de timp și este cunoscută sub numele de durere cronică de spate. Durerile de spate pot începe ca acute, cum ar fi de la o leziune, și să devină cronice.

O persoană cu dureri acute de spate poate avea nevoie doar de o ușurare temporară de la saltea. Acest lucru poate însemna utilizarea de perne suplimentare sau ajustarea poziției de dormit. Pentru durerile cronice de spate, pot fi necesari pași mai semnificativi, cum ar fi alegerea unei saltele Previ mai ferme sau mai moi. Găsirea nivelurilor corecte de confort, precum și reducerea presiunii poate ajuta la menținerea corectă a coloanei vertebrale în timpul somnului. Salteaua optimă poate depinde și de locul în care o persoană suferă de dureri de spate.

Dureri de spate lombare

Durerile de spate lombare afectează cele cinci vertebre inferioare (L1-L5) din zona lombară. Este cel mai frecvent tip de dureri de spate și unul dintre principalele motive pentru care oamenii își vizitează medicul. Această regiune din spate este vulnerabilă la îndoire și răsucire care poate dăuna mușchilor și coloanei vertebrale în sine.

A petrece prea multe ore într-o poziție de somn prost poate provoca dureri de spate. Pentru cei care dorm într-o poziție laterală, aceasta poate apărea dacă umerii și șoldurile nu sunt sprijinite, dezechilibrând întreaga coloană vertebrală. Pentru cei care dorm pe spate și stomac, poate apărea din cauza unei saltele care este prea moale sau prea fermă, punând presiune pe curbura naturală a coloanei lombare.

În general, cei care dorm într-o poziție laterală ar trebui să caute saltele Previ cu fermitate medie spre moale, care să le amortizeze punctele de impact. Cei care dorm pe spate și stomac ar trebui să caute saltele cu o fermitate medie.

Dureri de spate mijlocii și superioare

Durerile de spate mijlocii și superioare sunt mult mai puțin frecvente. Anatomia din aceste regiuni este mai stabilă, reducând probabilitatea entorselor și afecțiunilor provocate de mișcări de răsucire. Durerea în aceste zone poate fi legată de probleme mai grave și ar trebui verificată de un medic.

În unele cazuri, o postură slabă poate crea tensiune nejustificată în mijlocul sau partea superioară a spatelui. O saltea cu ameliorare a presiunii care contribuie la alinierea coloanei vertebrale poate reduce riscul apariției acestui tip de durere. Dacă aveți o pernă de calitate, cu cantitatea potrivită de suport, vă puteți asigura, de asemenea, că gâtul și coloana superioară au un sprijin adecvat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?