Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Alegeri cu scandal, mâine, la PNL Vrancea. Vor reuși liberalii să iasă de sub „Grindă”?

PNL Vrancea organizează, mâine conferința județeană de alegere a organelor de conducere ale filialei vrâncene. Dacă în ceea ce privește funcția de președinte pare că lucrurile sunt tranșate, urmând ca delegații organizațiilor locale să-l voteze în continuare pe Cătălin Toma, cel care este și președintele Consiliului Județean Vrancea, restul funcțiilor de conducere par a se afla la mâna deputatului Ion Ștefan, zis și ,,Grindă”.

Cea mai ,,spectaculoasă” intrare în fruntea PNL Vrancea pare să fie cea a actualului prefect Gheorghiță Berbece, omul lui Grindă, care îl va avea contracandidat pe Daniel Moroșanu, cel care a deținut până în prezent funcția de prim vicepreședinte al PNL Vrancea. Dacă Moroșanu se poate ,,lăuda” cu rezultatele obținute la examenul de bacalaureat, pe care nici acum nu a reușit să-l promoveze, prefectul Berbece spune el însuși despre el că este un om căruia ,,oamenii, timpurile și Bunul Dumnezeu mi-au surprins limitele, iar eu m-am surprins depășindu-le”. Cum???? Până și Dumnezeu a rămas surprins de așa calități pe care le are Berbece? Așa lipsă de bun simț și atât de multă grandomanie rar vă este dată să vedeți, chiar și la un reprezentant al Guvernului Cîțu. Acum, dacă Bunul Dumnezeu i-a surprins limitele, rămâne de văzut dacă Berbece a putut surprinde vreun vrâncean cu activitățile lui ca și inexistente. Ba da, am uitat, a efectuat ,,o vizită de lucru” pe strada Bîrsei să vadă dacă este sau nu necesară o trecere de pietoni! În rest…. poate ne spune cum este cu avizele de legalitate sau nelegalitate pe care instituția pe care vremelnic o păstorește le acordă actelor administrative. Dacă face asta. Că în multe cazuri nu face nici asta!
Este celebră situația de la Consiliul Local Focșani privind avizul de legalitate sau nelegalitate pe buget, unde le-a cerut aleșilor locali să găsească soluții și să se înțeleagă. Adică Berbece se vrea mai mult mediator decât reprezentant al guvernului în teritoriu.
Ce-l „recomandă” în asemenea condiții pe Berbece, cel care nu a profitat deloc de actualul statut, ci absolut întâmplător au ajuns fiu-su prin MAI și verișoara stomatoloaga șefă la Spitalul Județean? Desigur, îl recomandă talentul și apropierea de Grindă.
Moroșanu este susținător al lui Cătălin Toma, iar Grindă vrea, din câte se pare, ca șeful PNL și al CJ Vrancea să aibă cât mai puțini susținători.
În rest, poporul liberal va alege. Practic, PNL Vrancea propune delegaților ca mâine să aleagă o conducere formată din președinte, doi prim-vicpreședinți, opt vicepreședinți, 15 membri ai Biroului Politic Județean, un secretar general, președintele Comisiei de Arbitraj.
Pentru a doua funcție de prim-vicepreședinte al PNL Vrancea candidează Maria Stroe, primarul comunei Suraia, proaspăt intrata în politică. De la vicepreședinți în jos, mare parte din candidați, spun sursele noastre, sunt oamenii lui Ion Ștefan ,,Grindă”. Mai exact, pentru o funcție de membru în BPJ al PNL Vrancea s-au înscris 22 de persoane dintre care 7 primari. Practic, sunt 22 de candidați pe 15 locuri. Gurile rele sub că, exceptând primarii, ,,Grindă” îi controlează pe toți ceilalți candidați. Adică, oricare ar fi votul, Biroul Permanent Județean va fi pe persoană fizică, controlat de ,,Grindă”.

O altă funcție cu greutate este cea de președinte al Comisiei de Arbitraj. Această funcție a fost deținută până în prezent de Vasile Novac. Numai că, surpriză! Acestuia i s-a interzis să mai candideze la această funcție pentru care a fost nominalizată Carmina Bordea Ștefan. Da, ați ghicit, e verișoara lui Grindă. Și cum nu putea fi interzisă pur și simplu candidatura lui Vasile Novac, trebuia găsit și un motiv, lucru care s-a și întâmplat.
,,Prin prezenta adresă vă informăm că Biroul Politic Județean al Partidului Național Liberal Filiala Vrancea (…) nu a validat cererea dumneavoastră de a candida în Comitetul de Coordonare Județean pentru funcția de președinte al Comisiei Județene de arbitraj din următoarele motive: În campania electorală din anul 2020 ați acordat susținere publică unui alt partid și unei alte organizații politice, fiind reprezentantul USRL-PLUS în una din secțiile de votare organizate în municipiul Focșani;
Neplata cotizației de membru pentru anii 2018, 2019, 2020. Pentru ambele măsuri, în perioada următoare, BPJ va analiza și va propune măsuri în conformitate cu art.22 din statutul Partidului Național Liberal”, se arată în adresa primită de Vasile Novac.

Acesta a cerut punct de vedere de la Comisia de Arbitraj a PNL care i-a transmis că nefiind exclus/suspendat/radiat din lista de membrii de partid, poate candida la orice funcție de conducere, iar dacă i se interzice acest drept poate cere anularea alegerilor.
Vasile Novac crede că toată această acțiune concertată împotriva sa are ca unic scop înlăturarea sa din funcția deținută și aducerea unor oameni fideli lui „Grindă”.

,,Le-a fost frică de mine, pentru că am fost imparțial și am devenit un tip incomod pentru cei din conducerea PNL Vrancea, care voiau ca deciziile lor să fie însușite de toată lumea. Au făcut tot ce au putut ca să invalideze candidatura mea prin Biroul Permanent Județean, decizie care este contrară oricăror prevederi statutare ale PNL. Toate aceste acțiuni duse împotriva mea au ca scop eliminarea oamenilor integri, profesioniști din conducerea PNL Vrancea și aducerea pe aceste funcții a oamenilor apropiați și rude ale lui Ion Ștefan”, ne-a declarat Vasile Novac, președintele Comisiei de Arbitraj a PNL Vrancea.

Rămâne de văzut dacă mâine, după alegeri, ,,Grindă” va arbora steagul victoriei sau va constata, așa cum s-a mai întâmplat și altă dată, că este un perdant al acțiunilor politice.
La nivel central, lupta între Orban și Cîțu e tranșată în favoarea prim-ministrului. Până la urmă e de înțeles, la el sunt pâinea și cuțitul (a se citi banii). Și dacă va câștiga Cîțu, care deja i-a făcut vânt din guvern lui Năzare, omul lui Grindă, nu va fi deloc ușor pentru deputatul fost ministru, susținător al lui Orban. Și nu va fi ușor nici pentru ceilalți infiltrati de Grindă prin tot felul de structuri guvernamentale, de la Bostan la Tănase, sau prin instituții județene, care nu mai suporta zecile de neamuri ori lipitori de afișe PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?