Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Locurile de veci din Focșani achitate în rate, proiect bâlbâit de Zîrnă și votat de majoritatea penelisto-useristo-pluseristă

Majoritarii din Consiliul Local Focșani dovedesc zi de zi că se gândesc de aiurea-n tramvai și în niciun caz ideile lor nu au legătură cu promisiunile de campanie făcute focșănenilor. Ieri, în ultima ședință în care s-au întâlnit aleșii locali, pe ordinea de zi a fost și un proiect privind modificarea și completarea hotărârii prin care fusese anterior aprobat Regulamentul pentru organizarea și funcționarea cimitirelor din municipiu. Proiectul a fost propus de majoritarii din Consiliul Local Focșani, PNL-istul Cristian Zîrnă vorbind plin de „elocință” despre un amendament, respectiv eliminarea unui articol și înlocuirea cu o nouă formă. De fapt a citit de pe foaie mult prea pregătitul domn Zîrnă, cu poticneli, semn că într-adevăr avea mare habar despre ce este vorba.

Deși nu prea ar fi dorit ca altcineva să vorbească la ședință în afară de dumneaei și vasalii credincioși, doamna viceprimar PNL Ana Dimitriu i-a acordat cuvântul și primarului Cristi Valentin Misăilă, care a punctat că ar avea la rândul său un amendament de făcut. Astfel, edilul municipiului a propus ca la articolul 2 să fie introdus un nou alineat, potrivit căruia pentru aparținătorii persoanelor decedate care au venituri mai mici de 1.000 de lei pe lună de familie, concesiunea pe 7 ani să fie gratuită. Locul se atribuie numai la deces și nu se permit construcții funerare. Plata taxei de cimitir și îngrijirea locului sunt obligatorii. Dovada veniturilor mai mici de 1.000 de lei se va face cu adeverință de la Agenția Națională a Finanțelor Publice sau cu cupon de pensii. Nu a fost bun amendamentul primarului, care în final s-a lovit de abținerile majoritarilor. În schimb, amendamentul agramat al lui Cristian Zîrnă a fost aproape aplaudat la scenă deschisă.

Conform formei citite de Zîrnă, în viziunea sa, articolul 2 din Regulament trebuie să prevadă ca pentru achitarea taxei de concesiune în rate egale, respectiv 12 rate. Pe parcursul un… unui an calendaristic. Solicitantul legal trebuie să facă dovada veniturilor mai mici de o mie de lei pe persoană. Neplata a două rate consecutive pe parcursul anului calendaristic stabilit atrage imedia… imediata a respectivului contract ăăă și ridicarea dreptului de concensiune. Așa a explicat Zîrnă, referindu-se probabil la faptul că se va rezilia contractul. Culmea, fără acest verb, a rezilia sau ceva similar, amendamentul ambiguu a trecut, cu votul majoritarilor. Măcar ei să fi înțeles ceva din negura în care s-a aflat fostul șofer de la Protecția Copilului. Ca o paranteză, Zîrnă al lor încă nu a aflat că în perioada imediat următoare există șanse ca anexa USR PLUS să se desprindă de PNL, pentru a evita ca cele două reprezentante să voteze la comandă, așa că a cerut ca proiectul să le fie atribuit în bloc grupului consilierilor PNL-USR PLUS. Una peste alta, avem și un nou Regulament, proiectul fiind votat în integralitatea sa de către toți consilierii prezenți fizic sau online la ședință.

Ar mai fi o întrebare așa, de final: Ce se întâmplă dacă nu sunt achitate ratele și este reziliat contractul, fiind ridicat dreptul de concesiune asupra locului de veci?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?