Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Candidații vrânceni rămași în cursa pentru angajarea în poliție vor susține probele sportive la Câmpina


Cei 144 de candidați vrânceni care au mai rămas în cursa pentru angajarea în poliție din sursă externă vor susține proba sportivă la Câmpina. Conform unui comunicat de presă al IGPR, „pentru a veni în sprijinul candidaților, la nivelul Poliției Române s-a decis ca această probă să fie susținută în 5 centre zonale, la care au fost arondate unitățile teritoriale unde s-au înscris candidații.”
    Astfel, dacă te-ai înscris pentru posturile de agent de ordine publică din București, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ilfov sau Tulcea vei susține această probă la Academia de Poliție ‘Alexandru Ioan Cuza’, situată în Aleea Privighetorilor , nr 1/3, sector 1 București.
    Dacă te-ai înscris pentru posturile de agent de ordine publică din Argeș, Bacău, Bistrița—Năsăud, Brașov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Galați, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Prahova, Sibiu, Vrancea, vei susține această probă la Școala de Agenți de Poliție ‘Vasile Lascăr’ — Câmpina (bulevardul Carol I, nr. 145).
    Candidații pentru posturile de agent de ordine publică din Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui vor susține proba de evaluare a performanței fizice în Iași, pe Stadionul ‘Emil Alexandrescu’, situat în Aleea Grigore Ghica Vodă, nr. 12-24 (cartier Copou).
    Un alt centru zonal a fost organizat la Cluj-Napoca. Candidații din Alba, Arad, Bihor, Cluj, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Sălaj vor susține proba de evaluare a performanței fizice în Parcul Sportiv Universitar ‘prof. dr. Iuliu Hațieganu’, situate în strada Pandurilor nr. 7 din Cluj—Napoca.
    Ce de-al cincilea centru zonal este organizat la Centrul de Formare și Perfecționare a Polițiștilor ‘Nicolae Golescu’ Slatina (strada Cărămizii, nr.40). Aici vor susține proba, cei care s-au înscris pentru posturile de agent de ordine publică din Caraș — Severin, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleroman, Timiș, Vâlcea.
    În vederea asigurării accesului în incinta bazei sportive, fiecare candidat trebuie să prezinte un document de identitate valabil, cu fotografie (carte de identitate, permis de conducere, pașaport). Pentru a afla ora la care susțin proba sportivă, candidații sunt rugați să consulte site-ul Poliției Române www.politiaromana.ro.
    Evaluarea performanței fizice constă în două probe: flexie abdominală și alergare de rezistență (1000 m-bărbați și 800 m — femei), la concursul de încadrare directă, respectiv alergare de rezistență (1000 m-bărbați și 800 m — femei) la concursul de reîncadrare.
    În perioada 07—11 mai 2016, cei 9.118 de candidați rămași în concursul de încadrare directă la nivel național, din sursă externă, precum și cei care sunt reîncadrați ca polițiști vor susține proba de evaluare a performanței fizice.

Probă de concurs eliminatorie

    Proba de evaluare a performanței fizice este probă de concurs eliminatorie și este luată în calcul la stabilirea notei finale, prin efectuarea mediei aritmetice cu nota la proba scrisă. Este declarat „Admis” candidatul care îndeplinește baremul stabilit pentru fiecare probă, corespunzător notei 5 și obține, la final, minimum nota 6, reprezentând media aritmetică a notelor acordate la probele de flexie abdominală și alergare de rezistență. Candidatul care nu promovează prima probă sportivă este eliminat din concurs, iar în funcție de momentul în care intervine aceasta, nu mai parcurge cealaltă probă, fiind declarat „Respins”. Candidații declarați „respins” la proba de evaluare a performanței fizice nu vor fi planificați la proba „test scris”.
Proba de evaluare a performanței fizice nu se repetă, nu se reexaminează și nu poate fi contestată.
    Cei care vor trece și de acest hop vor susține apoi testul scris, care va consta într-un test de tip grilă, elaborat de către Comisia de concurs din cadrul IGPR din tematica și bibliografia recomandată, având ca scop verificarea cunoștințelor de specialitate pe care le au candidații și va avea loc la data de 14.05.2016. Testul constă în 60 de întrebări, cu trei variante de răspuns din care doar una este corectă. Fiecare răspuns corect va fi apreciat cu 0,15 puncte, iar la punctajul final se adaugă un punct din oficiu, obținându-se nota la testul scris. Durata de rezolvare a testului este de 3 ore, începând cu ora stabilită în graficul de concurs. Pentru a fi declarat „admis”, candidatul trebuie să obțină minimum nota 7,00. Candidații care nu au obținut minimum nota 7,00 vor fi declarați „respins”. Candidații pot contesta numai notele la propriile lucrări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?