Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

A murit fostul tânăr fotbalist vrâncean Dănuț Asanache. „Astăzi ar fi trebuit să îți urez la mulți ani”

Dănuț Asanache, unul dintre cei mai promițători fotbaliști juniori ai CSM Focșani, a trecut la cele veșnice. „Drum lin către ceruri și Dumnezeu să te odihnească în pace prieten drag !!!”, a scris pe Facebook Alexandru Apenciucesei, portar la CSM Focșani.

„Calitățile lui Dănuț Asanache i-au impresionat de antrenorii de atunci ai CSM 2007, Vasile Burgă și Adrian Toma, care l-au inclus, la mai puțin de 17 ani, în lotul echipei de seniori. Era puternic, avea rezerve de creștere mari. Putea fi un fundaș central ori un mijlocaș de perspectivă pentru echipa mare a Focșaniului. Venise de la Bălești la un trial, convinsese și fusese reținut la pregătiri cu juniorii, pentru care a și jucat în mai multe meciuri oficiale. A și făcut un cantonament de iarnă cu seniorii.

După care au început necazurile pricinuite de o boală ce avea să dovedească extrem de severă, dar a cărei duritate nu l-a înconvoiat pe tânărul care își dorea să joace fotbal. Era visul său, când a plecat de la Bălești la Focșani. În iarna lui 2020 medicii i-au dat teribila veste: avea tumoră malignă în zona inghinală. În limbaj frust, avea cancer. Nu știu cum i-au spus medicii. Unii sunt direcți, alții te iau mai pe ocolite, dar adevărul este același. În asemenea situații, niciodată nu ai bani destui pentru o boală mult mai scumpă decât tine, cum a spus-o foarte inspirat un mare poet. În consecință, la solicitarea familiei, la ultimul meci cu spectatori al echipei de handbal de Ligă Națională a CSM Focșani 2007, din 7 martie 2020, a fost organizată o colectă de bani.

Cu câteva zile în urmă m-am întâlnit cu Dănuț Asanache pe stadionul Milcovul, locul pe care visa să joace ca fotbalist la seniori. În fața mea, un tânăr senin, parcă detașat de durerea din el. Mi-a spus că e bine, că pot să-l întreb orice, fără ocolișuri, pentru că îmi spune tot ce mă interesează. L-am întrebat de sănătate și mi-a spus că a făcut radioterapie pentru tumora din zona inghinală. Și că urmează facă radioterapie la un umăr la care nu se simte așa cum ar trebui. A venit acasă, dar sâmbătă va pleca din nou la București. Urmează două săptămâni de radioterapie la Sanador. Nu plătește. Nu plătește nici cazarea. Stă la o asociație de caritate.”, scria Petrică Butuc într-un reportaj din martie a.c..

Din păcate, boala a fost mai puternică decât tânărul fotbalist. „Frățiorul meu, prietenul meu, copilăria mea…astăzi ar fi trebuit să îți urez la mulți ani…mi-ai lăsat un suflet plin de durere și un milion de amintiri frumoase…copil bun și nevinovat…Dumnezeu a decis să te ia lângă el…Dumnezeu te-a vrut lângă el Dănuțul nostru !! Sper ca acolo sus să fi bine!!! Drum lin către ceruri și Dumnezeu să te odihnească în pace ! Condoleanțe întregii familii !! Fără cuvinte!”, scrie Postolache Lăurika într-o postare pe facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?