Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Ziua Jandarmeriei Române – 171 de ani, în slujba legii și a cetățenilor

Jandarmeria Română aniversează astăzi 171 de ani de existență în slujba legii și a cetățenilor. Ziua de 3 aprilie 1850, marchează întemeierea Jandarmeriei Române când, printr-un ofis domnesc, domnitorul Grigore Alexandru Ghica a aprobat hotărârea Divanului obştesc, semnând „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”.

Dacă în anii precedenți jandarmii vrânceni erau gazde primitoare pentru copii și tineri, organizând activitatea ,,Porți Deschise” , astăzi militarii în uniformă bleu – jandarm își aniversează ziua armei în sprijinul cetățenilor și instituțiilor statului , prin asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică, alături de polițiști , pompieri și polițiști locali, pentru punerea în aplicare a măsurilor de protecție sanitară impuse în contextul epidemiologic actual .

Vom păstra doar în suflet bucuria acestui moment festiv, contribuind cu întreg efectivul disponibil la misiunile de stopare a pandemiei, împreună cu celelalte instituții publice implicate în acest efort comun.

LA MULȚI ANI JANDARMERIA ROMÂNĂ ! LA MULȚI ANI JANDARMI VRÂNCENI!

Comunicat IJJ Vrancea, 3 aprilie 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?