Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Tot ce trebuie să știi despre televizoarele lansate de Samsung în 2021

Anul acesta pare unul promițător și grandios pentru televizoarele Samsung. După un 2020 prin care cu toții am trecut cu greu, inclusiv Samsung, compania pare să vrea să compenseze în 2021, lansând noi modele de televizoare cu inovații precum MicroLED, „Neo QLED”, 8K și multe altele.
Iată care sunt noutățile Samsung în 2021 și ce line-up de televizoare, funcții și caracteristici pune compania pe masă.

TV Samsung MicroLED
Samsung vorbește despre MicroLED de ceva timp, însă se pare că în 2021 vom vedea în cele din urmă lansarea la scară largă a acestor televizoare Samsung smart.
Pentru neștiutori, MicroLED este o tehnologie TV de ultimă generație care ia, în esență, cele mai bune calități ale OLED și elimină mai mult sau mai puțin neajunsurile sale. La fel ca OLED, fiecare pixel este auto-emisiv de lumină, deci unul poate fi complet negru, în timp ce cei de lângă el pot fi alb strălucitori sau într-o o culoare vibrantă, creând un contrast incredibil.
MicroLED pot de fapt să devină mult mai strălucitoare decât OLED, teoretic rezultând un contrast și mai spectaculos. Compania afirmă că oferă un nivel maxim de luminozitate de 2000 de nits pe noul TV Samsung MicroLED, ceea ce îl face să fie de două ori mai luminos decât chiar și cele mai bune OLED-uri. Mai mult decât atât, spre deosebire de televizoarele OLED, care utilizează materiale organice („OLED” înseamnă „Diodă Organică Emițătoare de Lumină”), MicroLED-urile sunt anorganice, deci nu se degradează și nu pot suferi de retenție a imaginii sau de ardere.
Noul TV Samsung MicroLED va fi disponibil în patru dimensiuni: 76 inci, 88 inci, 99 inci și 110 inci. Fiecare model vine pre-asamblat ca un televizor cu ecran plat complet, spre deosebire de MicroLED-urile comerciale, care vin ca module mai mici care pot fi asamblate în diverse configurații.
Acest nou televizor MicroLED pentru consumatori are o rezoluție de „doar” 4K. Acest lucru se datorează faptului că dimensiunea microLED-urilor individuale (fiecare dintre ele reprezintă un singur pixel) înseamnă că există limitări fizice ale densității pixelilor (câți pixeli pot fi înghesuiți în fiecare centimetru de ecran). Cu alte cuvinte, MicroLED-urile vor trebui să devină și mai mici înainte ca televizoarele MicroLED să devină disponibile la dimensiuni mai mici și rezoluții mai mari.

Neo QLEDcu iluminare din spate Mini LED
Samsung a decis să implementeze tehnologia Mini LED la QLED-urile sale premium, la care se referă ca „Neo QLED-uri”.
Samsung explică faptul că dimensiunea tipică a majorității LED-urilor este dată de ambalajul de protecție și de obiectivul de ghidare a luminii. Compania a decis să elimine ambele lucruri, la așa-numitele „LED-uri noi”. Nu numai asta, ci compania a decis și să miniaturizeze LED-urile în sine, cu un efect destul de uimitor.
Într-o prezentare video, Samsung a demonstrat diferențele punând o cutie Petri care conține 100 de LED-uri tradiționale de iluminare de fundal lângă una care conține noile sale LED-uri. LED-urile tradiționale sunt mari și clare, umplând vasul cu lumină, în timp ce noile LED-uri arată ca niște boabe strălucitoare de nisip. Samsung spune că noile LED-uri au dimensiune de patruzeci de ori mai mică dect LED-urile tradiționale.
În loc de obiectiv, noile lumini de fundal LED de pe un TV Samsung folosesc un nou „microstrat” care ghidează lumina prin punctele cuantice. Rezultatul este, aparent, unul fără scurgeri de lumină.
Desigur, Samsung nu este primul brand de televizoare care folosește Mini LED-uri, dar compania susține că este cea mai precisă din lume, asta înainte ca LG să anunțe propriile sale televizoare Mini LED.

Procesor Neo Quantum
Nu este deloc surprinzător faptul că Samsung introduce un nou procesor pentru televizoarele sale din 2021. Acest „Procesor Neo Quantum” aduce cu el, printre altele, o întunecare mai precisă și o caracteristică locală de distribuție a energiei, care trimite energie în zonele cele mai luminoase ale imaginii și departe de părțile mai întunecate. De asemenea, funcționează împreună cu un senzor integrat în cadrul televizorului pentru a regla luminozitatea și contrastul ca răspuns la condițiile de iluminare ambientală.
Pe un TV Samsung 8K din 2021, procesorul Neo Quantum folosește, de asemenea, ceva pe care Samsung îl numește „Multi-Intelligence Deep Learning” pentru a îmbunătăți upscaling-ul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?