Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

GALERIE FOTO: Primăria Biliești face apel la „bunătatea și compasiunea” vrâncenilor pentru a veni în sprijinul familiilor afectate de inundații

„Zeci de oameni din comuna Biliești au fost puși la grea încercare în fața furiei apelor, acestea distrugând în totalitate 23 de gospodării și avariind alte 7 case, în proporție de 50% . Primăria Biliești face un apel la bunătatea și compasiunea dumneavoastră, pentru a veni în sprijinul familiilor greu încercate, și pune la dispoziție un cont bancar în care se pot face donații în lei.  Banii vor fi redirecționați familiilor, însă sunt binevenite și produsele electrocasnice, electronice, mobilier și alte bunuri utile în gospodării.

RO24TREZ69121370201XXXXX deschis la TREZORERIA OPERATIVĂ MUNICIPIUL FOCȘANI

CUI: 16332375 BENEFICIAR:  COMUNA BILIEȘTI”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a președintelui Consiliului Județean, Cătălin Toma.

Familiile afectate de inundațiile care au avut loc în ultima perioadă ar putea beneficia de un sprijin financiar cuprins între 1000 și  6000 de lei, sume foarte mici, pe care Guvernul vrea să le acorde printr-o hotărâre adoptată joi.

Astfel, familiile și persoanele singure afectate de inundații sunt cele ale căror locuințe au fost avariate parțial sau în totalitate, potrivit evaluărilor și constatărilor efectuate de autoritățile/organismele competente organizate conform legii. Cuantumurile acordate de Guvern, prin Agențiile Județene de Plăți și Inspecții Sociale (AJPIS-uri) sunt următoarele: câte 6.000 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror locuințe au fost afectate în proporție de peste 75%, inclusiv; câte 4.000 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror locuințe au fost afectate în proporție cuprinsă între 50%, inclusiv și 75%; câte 2.500 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror locuințe au fost afectate în proporție cuprinsă între 25%, inclusiv și 50%; câte 1.500 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror locuințe au fost afectate în proporție de până la 25%; câte 1.000 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror bunuri din locuință au fost deteriorate, indiferent de numărul sau tipul bunurilor.

În cazul în care, urmare inundațiilor, alunecărilor de teren și fenomenelor meteorologice deosebite se înregistrează pierderi de vieți omenești, familia persoanei decedate beneficiază suplimentar de suma de 7.500 lei, indiferent de numărul victimelor.

Sursa foto: Facebook/Catalin Toma

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?