Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Dosar penal de la o palmă: bărbat din Năruja, rănit grav după un conflict cu un vecin

Un bărbat din Năruja este acuzat de vătămare corporală în urma unui incident din vara anului 2017. Rănit grav și operat pe creier la scurt timp, după doi ani de la conflict partea vătămată a și decedat, însă cauzele nu au avut legătură cu loviturile primite. Din ce s-a reținut în rechizitoriu, incidentul a pornit de la un motiv banal: aflați amândoi la un bar din localitate, inculpatul i-ar fi dat o singură palmă părții vătămate, după ce îi ceruse o țigară, iar acesta l-a refuzat. O singură palmă a fost de ajuns, partea vătămată s-a dezechilibrat și a căzut, lovindu-se cu capul de asfalt. Însă, pe fondul consumului de alcool, partea vătămată nu a realizat că rana de la cap era gravă, astfel că abia după câteva zeci de ore a fost solicitat ajutorul ambulanței.

Ulterior, după ce a fost transportat la Spitalul din Vidra și mai apoi la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani, au fost anunțați și polițiștii, care au demarat o anchetă. Între timp, din cauza rănii grave, bărbatul a fost transferat la Spitalul Județean de Urgență Bacău, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale, întrucât avea un hematom cerebral. De menționat că inculpatul nu a negat ceea ce se întâmplase, chiar dacă a încercat să convingă că partea vătămată îl provocase. A recunoscut însă că în ziua conflictului avea o stare de agitație, întrucât a jucat la „păcănele” și pierduse diferite sume de bani, iar după ce ieșise din bar partea vătămată îl jignise.

Partea vătămată a fost audiată în cursul cercetărilor, precizând că are pretenții ca inculpatul să îi plătească 5.000 de lei, bani pe care i-a cheltuit cu spitalizarea și tratamentele, dat fiind că certificatul medico-legal indica faptul că avusese nevoie de peste 50 de zile de îngrijii medicale. La 2 ani, partea vătămată a murit, cauza decesului fiind stop cardio-respirator, etilism alcoolic și ciroză hepatică, astfel că pretențiile acestuia ar putea fi acordate familiei. Totodată, în cauză s-au constituit părți civile și unitățile spitalicești unde fusese internată victima – un pic peste 330 de lei Spitalul Județean Focșani și peste 4.600 de lei Spitalul din Bacău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?