Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Primarii din Focșani, Panciu și Bolotești, precum și președintele CJ Vrancea, la ședința Consiliului pentru Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Sud-Est

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, primarul orașului Panciu, Nicolai Mărăscu, și primarul comunei Bolotești, Fănică Popa, președinte al Asociației Comunelor din România, filiala Vrancea, au participat joi la la ședința Consiliului pentru Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Sud-Est. La întâlnire au fost prezenți și alți primari și președinți de Consilii Județene din cadrul regiunii Sud-Est.

Pe ordinea de zi a ședinței s-au aflat mai multe puncte, printre cele mai importante fiind stadiul implementării Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020 la nivelul regiunii Sud-Est și stadiul pregătirii POR Sud-Est pentru perioada 2021-2027. De asemenea, în cadrul întâlnirii au fost prezentate proiectul Bugetului și Lista de investiții ale Agenției pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Sud-Est pe anul 2021, acestea urmând a fi supuse dezbaterii și aprobării de către membrii Consiliului.

Directorul General al ADR-SE, Luminița Mihailov, a prezentat și alte aspecte care vizează activitatea Agenției pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est. „Am încredere că vom putea beneficia în Vrancea de investiții importante, prin atragerea cât mai multor fonduri, implicit prin implicarea tuturor instituțiilor responsabile, astfel încât să nu mai fim la coada României din punct de vedere al calității vieții pe care o ducem în județul în care trăim“, a precizat președintele Cătălin Toma.

La rândul său, primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă a declarat că în permanență a susținut necesitatea implementării unui număr cât mai mare de proiecte finanțate din fonduri nerambursabile europene. „Încă dinaintea primului mandat, am susținut necesitatea implementării unui număr cât mai mare de proiecte finanțate din fonduri nerambursabile europene, poziția mea fiind în permanență de susținere a accesării programelor europene disponibile. Totodată însă, trebuie să înțelegem că aceste proiecte europene necesită și o cotă de cofinanțare, care, uneori, în funcție de amploarea proiectului, poate fi una destul de importantă. În aceste condiții, sprijinul financiar de cofinanțare de la bugetul local este ESENȚIAL, orice întârziere sau blocare din partea Consiliului Local putând duce inclusiv la ratarea obiectivelor asumate prin contractul de finanțare european și implicit la pierderea fondurilor nerambursabile“, a precizat primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă.

Primarul de la Bolotești speră, conform unei postări pe pagina de Facebook a primăriei, „ca prin informațiile pe care o să le diseminăm colegilor noștri primari, să reușim accesarea unor finanțări suplimentare pentru dezvoltarea comunităților locale sau chiar județene și astfel Vrancea să reușească să reducă decalajul față de alte regiuni din România în ceea ce privește calitatea vieții oamenilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?