Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Judecătoria Panciu va avea un nou președinte. Sunt discuții și despre o funcție de conducere la Focșani și una de execuție la Adjud

Schimbare la cârma Judecătoriei Panciu. Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii discută astăzi despre propunerea de delegare a judecătorului Daniela Ciobotaru în funcţia de preşedinte al Judecătoriei Panciu. Judecătorul a fost numit în funcție prin decret prezidențial în vara anului 2017 chiar la această instanță, care în acest moment este condusă cu delegație de Irina Victoria Șerbănuț. Judecătorul Șerbănuț este de asemenea preşedinte delegat, ultima dată în toamna anului trecut, pe o perioadă de 6 luni. La acel moment, în hotărârea CSM se arăta că „dintre cei 4 judecători care funcționează la Panciu (cu maxim 3 ani vechime în magistratură), un judecător este stagiar, iar altul este desemnat ca judecător de supraveghere a privării de libertate la Penitenciarul Focșani. … față de faptul că niciun judecător din cadrul instanței nu îndeplinește condițiile de vechime prevăzute de lege pentru ocuparea funcției și nu și-a exprimat acordul în vederea delegării, Secția pentru judecători va dispune prelungirea delegării doamnei judecător Șerbănuț Irina Victoria”.

Tot astăzi, în cadrul aceleiași ședințe, se va discuta și despre o altă propunere similară, de prelungire a delegării pe funcția de preşedinte al Secţiei penale a Judecătoriei Focşani. Secția este condusă de judecătorul Emilia Botezatu, ultima delegare pe funcție a acesteia fiind decisă de CSM în noiembrie anul trecut, respectiv o prelungire pe 6 luni. În hotărârea respectivă se arăta că propunerea de prelungire era întemeiată „pe experiența sa profesională atât în funcție de execuție, cât și de conducere”.

Nu doar aceste două discuții vizează instanțele Vrancea, ci și o a treia, Secția pentru judecători a CSM urmând să decidă dacă admite solicitarea Curţii de Apel Bacău de delegare a judecătorului Răzvan Ghencea – de la Judecătoria Adjud la Judecătoria Moineşti. Judecătorul a fost numit în funcție în 2017, anterior fiind polițist chiar în Moinești. În acest moment, la Judecătoria Adjud sunt patru judecători, în timp ce la Judecătoria Moinești, potrivit portalului instanțelor, sunt 9 judecători, unul dintre aceștia fiind delegat la Penitenciarul Târgu Ocna, iar un altul la Judecătoria Buhuși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?