Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

VIDEO! Marcel Codreanu, bărbatul care a murit lovit de roata unui camion, a transmis LIVE momentul fatal al morții sale

Bărbatul care a murit vineri la Mărășești, lovit de roata desprinsă în mers de la un camion, este Marcel Codreanu, fost Bulibașă și lider respectat al comunității romilor din Vrancea.
Conform IPJ Vrancea, din cauza unor defecțiuni tehnice, roata din spate a camionului s-a desprins în mers și l-a lovit pe bărbat.

Marcel Codreanu se afla pe terasa unui motel, în imediata apropiere a șoselei, și chiar în acel moment făcea un live pe Facebook. Conform Agerpres, Marcel Codreanu se afla în dialog cu membrii comunității romilor tradiționali, fără să știe că, de fapt, își transmitea în direct, ultimele secunde din viață, curmate brusc de momentul fatidic în care a fost ucis. Din spusele martorilor, nenorocirea pare cu atât mai greu de înțeles: roata desprinsă în urma defecțiunii s-ar fi rostogolit cu viteză, până la peste 100 de metri distanță de camion, și ar fi fost proiectată peste cele câteva trepte ale motelului, până la terasă, unde l-a lovit cu putere pe Marcel Codreanu.

Partida Romilor „Pro-Europa” Sucursala Județeană Vrancea a transmis un mesaj de condoleanțe, la scurt timp după producerea tragicului eveniment.  „Partida Romilor Pro-Europa Sucursala Județeană Vrancea transmite sincere condoleanțe familiei, celui ce a fost  liderul (Bulibașa) romilor tradiționali din Vrancea.
A  fost un om și un Bulibașă care a ținut la comunitatea pe care a reprezentat-o și s-a implicat activ în viața comunității tradiționale. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis președintele Partidei Romilor Vrancea, Constantin Toader.

„Marcel Codreanu era un lider al romilor tradiţionali din Vrancea, în jur de 1.000 de persoane, aşa numiţi pletoşi. Era presbiter în biserica penticostală şi judecător în staborul ţigănesc. A fost şi vicepreşedinte la Partida Romilor Pro-Europa până în 2016. Ne pare rău pentru această întâmplare nefericită. A fost un om care a ţinut sub control situaţia romilor pletoşi, chiar şi pe timpul pandemiei, când i-a îndemnat să respecte regulile care au fost date. Chiar şi când s-a întâmplat tragedia acesta era live pe Facebook, avea o discuţie cu membrii din comunitatea dânsului. Era tot timpul în mijlocul lor şi îi îndemna mereu pe aceştia să stea liniştiţi şi să urmeze calea domnului”, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Partidei Romilor Pro-Europa, Constantin Toader.

IPJ Vrancea a anunțat că se continuă cercetările în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

 

Trupul neînsuflețit al lui Marcel Codreanu a fost adus acasă

 

Astăzi, în jurul orelor prânzului, cortegiul cu trupul neînsuflețit al lui Mihai Codreanu, cunoscut sub numele de „Marcel”, a ajuns la locuința fostului bulibașă. Femeile din familie nu și-au putut stăpâni lacrimile, cerându-i lui Dumnezeu explicații pentru ceea ce i s-a întâmplat rudei lor. În curtea fostului lider al comunității romilor din Vrancea a fost amplasat un cort alb, iar în fața porții au fost aduse mai multe coroane cu flori. ,,A fost un vecin bun. Îl cunosc de ani buni. Nu-mi vine să cred că a avut parte de o așa moarte. Crunt. Crunt. Marcel era foarte respectat de toți, chiar și de români”, a spus un vecin care a ieșit în întâmpinarea cortegiului.
Muzica de jale răsună în tot cartierul, însă, momentan, nu au sosit prea multe rude sau cunoștințe de-ale fostului bulibașă.

Conform surselor noastre, bărbatul va fi condus pe ultimul drum marți, urmând să-și doarmă somnul de veci la Cimitirul „Nordic” din Focșani. Marcel Codreanu avea 62 de ani.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?