Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

GALERIE FOTO: Vali Bobu, de la LPS Focșani, la Balneo-fiziokinetoterapie la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”!

– ”Muncesc pentru visul meu în timp ce deja îl trăiesc!” –

           Vali Bobu, Vasile cum era înscris în catalogul școlar, este un tânăr special. Pe când era elev la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Focșani etala un talent puternic pentru fotbal: viteză foarte bună, dribling, jucător de picior stâng, bun marcator, cu aptitudini de lider. Putea să aibă o frumoasă carieră în fotbal! În virtutea unei relații amicale pe care o aveam, am încercat să-l conving să urce – junior fiind, la seniorii CSM Focșani 2007, echipă tocmai reînființată. A refuzat cu eleganță! Avea alte planuri pentru viață. Altceva de făcut în viață decât să fie fotbalist de performanță.

          Cam ce-și propunea pentru viitor, avea să devoaleze prin performanțele excepționale la școală, între care și medalia de argint, apoi cea de aur la Olimpiada Școlară Națională de Pregătire Sportivă Teoretică. Și decizia sa, exprimată public, de a urma o facultate de medicină, cu specializarea de kinetoterapie. După liceu, a fost admis la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București, specializarea Balneo-fiziokinetoterapie, unde acum este în anul II.

          Vali Bobu se înscrie într-o strălucită serie de lepesiști care și-au ales o asemenea profesie, începută de Baniamin Moisă, absolvent al Universității Carol Davila, acum, cu cabinet în Franța, și continuată de Carmen Gurguiatu, absolventă a Facultății de Medicină la Universitatea din Brașov și care acum lucrează la un cabinet de specialitate din Focșani. Înainte de pleca de la Focșani la facultate, a lucrat ca voluntar la un program social de succes. Cum am spus la început, Vali Bobu este un tânăr special, așa cum, sper, v-a convins portretul său în liniile de până acum. Dar și din cele ce urmează!

– Ce mai faci, Vali?, l-am întrebat în urmă cu câteva zile.

– Bine! Cum știți, sunt student în anul 2 la Balneo-fiziokinetoterapie! Iar tot ceea ce fac pot rezuma într-o frază scurtă: Muncesc pentru visul meu în timp ce deja îl trăiesc! Învăț, readuc zâmbetul pe fața oamenilor pe care îi ajut să se recupereze și mă perfecționez continuu. Mă bucur să fiu mentorat de profesioniști de elită din domeniul recuperării medicale. În acest moment fac parte din echipa unei clinici de recuperare de top din România. Mă aflu în plin proces de formare și perfecționare, totul se întâmplă rapid și îmi e foarte greu să stau deoparte de pasiunea mea: studiez materiile de la facultate, citesc literatura de specialitate străină, particip la cursuri de supraspecializare și lista poate continua.

– Cum te descurci cu opreliștile puse în toate de pandemie pentru tine, ca și pentru foarte multă lume?

– Consider că nimic nu îl poate opri pe cel cu o atitudine potrivită. Când ai un vis, îl urmezi, când nu, îți cauți scuze. Am finalizat primul an de facultate cu 10, la fel și primul semestru din anul 2. În toată perioada aceasta a pandemiei nu am fost primit în practică. Am eschivat și mi-am început școala de terapeut maseur, din dorința de a mă perfecționa în arta terapiei manuale, am participat la cursuri de supraspecializare pe recuperarea afecțiunilor coloanei vertebrale, a umărului și multe altele.

– Confirmi ceea ce știam despte tine încă de pe când erai elev la Focșani… Ce-ți propui să faci mai departe?

– Vreau să devin un fizioterapeut de elită și un om de valoare pentru oamenii din jurul meu. Voi continua să ajut pacienții ce au nevoie de recuperare, să îi inspir pe cei din jurul meu și să ofer informații valoroase prin mini articole despre fizioterapie, recuperare și sănătate în general. Pentru cei ce doresc să fie la curent cu activitatea mea profesional, mă pot urmări pe pagina mea de facebook Vali Bobu. Acolo pot găsi și informații interesante despre sănătate si multe altele.

Aș vrea să menționez clinica la care lucrez în momentul de față – CentroKinetic – și unde duc recuperarea la un alt nivel. Pe toate patologiile, tratând sportivi de top precum Budescu și multi alții.

– Mulțumesc, Vali, pentru timpul acordat! Știu că este foarte prețios pentru tine! Succes în tot ce faci în profesie și în viață! Și, cum îmi spunea bunica atunci când plecam din vacanță la școală, la Galați – minte și noroc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?