Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Handbal, Liga Națională – Focșănenii au ratat șansa de a rămâne neînvinși!

  • Politehnica Timișoara – CSM 2007 24-23 (13-11)

Formații

CSM Focșani 2007: Cloșcă, Marocico – Pătru – 3, Cozorici, Popovici, Miroiu – 7, Țuțu – 2, Hrimiuc, Mocanu – 1, Rață – 2, Nuțu, Marijanac – 6, Eros – 1, Gramatic, Sladic – 1.

Politehnica Timișoara: Milosevic – 2, Trif, Neamțu, Varo, Sadoveac – 7, Babasafari, Marijanovic – 5, Șomlea – 3, Irimescu, Cîmpan – 2, Fenici – 4, Rusu, Baican, Năstăsie – 1.

CSM Focșani 2007 a pierdut, miercuri, la Timișoara, primul joc din actuala ediție a campionatului Ligii Naționale de handbal masculin, în fața formației locale Politehnica. S-a întâmplat în etapa a șasea, după o serie de patru victorii și un rezultat de egalitate. Judecând la rece modul în care a decurs partida cu timișorenii, se poate spune că focșănenii puteau obține mai mult miercuri seara! Cel puțin un punct, adică, pentru că au avut egal la 20, au fost la un gol distanță după aceea, 22-23, dar au risipit atacul ce le-ar fi putut aduce egalarea în minutul 29, apoi au înscris gazdele pentru 24-22, s-a făcut 24-23 când mai erau 12 secunde de joc. Au repus de la centru timișorenii, mingea a ieșit imediat în afara terenului și meciul s-a încheiat cu prima victorie a Politehnicii care a coincis cu prima înfrângere a CSM Focșani 2007.

Ultimele minute au redat în formă concentrată povestea întregului meci, care a fost foarte echilibrat! Timișoara a început mai bine, a avut 2-0, ospeții au egalat, apoi au preluat conducerea, dar după golul lor al optulea au avut câteva erori de transmitere a mingii exploatate cu exactitate de experimentații și valoroșii jucători ai gazelor. În pauză s-a intrat cu 13-11, după ce, la ultima fază a primei părți a întâlnirii, Miroiu a trimis, din poziție foarte grea, mingea în transversală! Pe parcursul părții a doua a meciului, Politehnica a avut o singură dată avantaj de trei goluri, 18-15, anulat repede de focșăneni care nu au valorificat momentul bun și au pierdut ocazia de a fi ei cei care decid desfășurarea lucrurilor pe teren în final de meci!

Handbaliștii CSM 2007 au avut o evoluție aproape de nivelul celei din meciurile cu CSM București și HC Dobrogea Sud. Au pierdut pentru că s-au lovit de a apărare foarte exactă și agresivă, care nu a lăsat spații libere pentru aruncare și pentru că le-a lipsit concentrarea în câteva momente în care au pierdut ușor mingi simple. Iar în apărare, absența lui Ragea, accidentat în meciul cu constănțenii, s-a dovedit mai importantă decât ar fi fost de așteptat pentru că l-a obligat pe Dalibor Cutura să modifice partitura de joc inclusiv în atac!

Oricum, CSM 2007 și-a onorat statutul de echipă de pe primele locuri ale clasamentului Ligii Naționale, pe care și-l poate consolida în etapa următoare, joi, 10 octombrie, când va juca în Sala Polivalentă, cu AHC Dunărea Călărași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?