Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615
Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615

Începe „Bachus“ 2019! Patru zile de distracție și voie bună în Vrancea

Vrânceni sunt invitați să participe începând de azi la cea de-a XXVII-a ediţie a Festivalului Internaţional al Viei şi Vinului „Bachus-2019”. Timp de patru zile, în perioada 3-6 octombrie, municipiul Focşani devine capitala vinurilor româneşti. Manifestarea este organizată de Consiliul Județean Vrancea. Concursul Național de Vinuri „Bachus 2019“, „Drumul podgoriilor vrâncene pe bicicletă”, expoziții de vinuri și produse tradiționale, sunt doar câteva din ingredientele Festivalului Internaţional al Viei Vinului „Bachus 2019“. Simultan cu evenimentul amintit mai sus se va desfășura și Festivalul Național Cântece de viță veche și nouă, ediția a IV-a, manifestare în cadrul căreia se vor desfășura Târgul Naţional al Meşterilor Populari, Concursul Judeţean al Alaiurilor Toamnei, dar și Concursul Naţional de Interpretare a Cântecului Tradiţional Cântece de Viţă Veche.

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, îi invită pe vrânceni să participe, începând de azi, la cea de-a XXVII-a ediţie a Festivalului Internaţional al Viei şi Vinului „Bachus-2019“. Manifestările vor debuta, azi, la ora 10.00 cu „Concursul Național de Vinuri Bachus” – ediția a X-a, care va avea loc la Domeniile Panciu Winery&Resort, între orele 11.00-15.00. Deschiderea oficială a Festivalului Internațional al Viei și Vinului Vrancea – Bachus 2018 va avea loc la ora 18.00, în Piața Unirii din Focșani.

Manifestările vor continua, vineri, între orele 10.00 – 14.00 cu ziua a doua a Concursului Național de Vinuri Bachus 2019-ediția a X-a, care are loc la Domeniile Panciu Winery&Resort. Sâmbătă, între orele 11.00-19.00 va avea loc, la Muzeul Satului Vrâncean din Crâng Petrești, evenimentul „Fabricat în Vrancea“. Duminică, de la ora 10.00 va avea loc evenimentul „Drumul podgoriilor vrâncene pe bicicletă“. Traseul ales este unul care va traversa principalele podgorii vitivinicole din Vrancea, dar și diverse crame și obiective turistice existente pe acest traseu.

Cele mai bune vinuri vor fi medaliate la Bachus 2019

Concursul Național de Vinuri „Bachus 2019”, care va avea loc între 3-5 octombrie, în cadrul Festivalului Internațional al Viei și Vinului, este prezidat în acest an de Prof. Univ. Dr. Dan Boboc, o personalitate marcantă în enologia mondială. Cele mai apreciate vinuri albe, roşii şi băuturi spirtoase vor fi premiate cu Marea Medalie de AUR, respectiv: Marea Medalie de AUR – pentru proba de vin alb cu cel mai mare punctaj obţinut (înscrierea unui număr de 10 de probe de vin la Concursul Mondial de Vinuri de la Bruxelles – organizat în perioada 1-3 mai 2020 la Brno, Republica Cehă); Marea Medalie de AUR – pentru proba de vin roşu cu cel mai mare punctaj obţinut (înscrierea unui număr de 8 de probe de vin la Concursul Mondial de Vinuri de la Bruxelles – organizat în perioada 1-3 mai 2020 la Brno, Republica Cehă); Marea Medalie de AUR – pentru proba de băuturi spirtoase, băuturi pe baza de vin, cu cel mai mare punctaj obţinut.

Festivalul Naţional Cântece de Viţă Veche şi Nouă a ajuns la cea de-a IV-a ediție

Simultan cu Festivalul Internațional al Viei și Vinului „Bachus 2019“, va avea loc și cea de-a IV-a ediție a Festivalului Naţional Cântece de Viţă Veche şi Nouă. Festivalul cuprinde patru secţiuni: Concursul Judeţean al Alaiurilor Toamnei, 03.10.2019 – dedicat elevilor de liceu şi şcoală postliceală; Târgul Naţional al Meşterilor Populari, 03-06.10.2019, ediţia a XXI-a – Piaţa Unirii din Focşani; Concursul Naţional de Interpretare a Cântecului Tradiţional Cântece de Viţă Veche, 05.10.2019, ediţia a X-a – Sala Balada din Focşani; Spectacole în Piaţa Unirii din Focşani, 03-06.2019.

Concursul Judeţean al Alaiurilor Toamnei va reuni, prin parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea, elevi şi profesori ai diferitelor instituţii de învăţământ liceal sau postliceal. Elevii se vor întrece, sub forma unor alaiuri, prin reprezentări grafice, verbale sau gestuale redând frumuseţea toamnei şi specificul vini-viticol vrâncean. Centrul Cultural Vrancea va acorda numeroase premii.

La Concursul Naţional de Interpretare a Cântecului Tradiţional Cântece de Viţă Veche, ediţia a X – a, s-au înscris 29 de tineri, de înaltă valoare, cu vârste cuprinse între 16 şi 30 ani, premianţi la diverse concursuri naţionale. Concursul va începe pe 05 octombrie 2019, la Sala Balada, ora 16.00, intrarea fiind liberă! La Târgul Naţional al Meşterilor Populari, 03-06.10.2019, ediţia a XXI-a, vor participa meşteri populari cu diverse meşteşuguri tradiţionale, din București Vîlcea, Maramureș, Suceava, Sibiu, Covasna, Harghita și Vrancea.

Artiști de renume pe scena Festivalului Naţional Cântece de Viţă Veche şi Nouă

Pe scena Festivalului Naţional Cântece de Viţă Veche şi Nouă vor urca următorii artiști: Trupa de dans și actorie „The Sky“, Carla’s Dreams, Randi, Jo &Band, Alessia, Alina Eremia, Maria Ciobanu, Adda, Doddy, Mark Stam, Lora &Band, Geta Postolache, Minelli, Debu, Alb Negru, Ion Paladi, Edward Sanda, Feli, Nicu Paleru, Mandinga, Oana Radu, Liviu Teodorescu, Gipsy Kings. Prezentatorii evenimentului vor fi Octavian Ursulescu, Cătălin Măruță, Deeix și Andrei Ștefănescu.

Festivalul Internațional al Viei și Vinului ”Bachus”, ajuns în acest an la ediția a XXVII-a, este un eveniment de tradiție, care reprezintă o adevărată carte de vizită pentru județul Vrancea, cea mai mare podgorie a României. Festivalul „Bachus“ își propune să promoveze podgorenii, producătorii locali și vinurile vrâncene, cele care reprezintă o adevărată emblemă pentru județul Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?