Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Preocupările doamnelor viceprimar de la PNL și USR: selfie în fața secției de contencios administrativ, birouri cu baie și antecameră

            Alexandra Tătaru (USR) și Ana Maria Dimitriu (PNL) au fost votate ca viceprimari, au și birouri puse la punct la parterul Primăriei Focșani, probabil și proiecte de dus la capăt; dar altele par a fi prioritățile liberalo-useriste în acest moment.

În ședința ordinară din 24 februarie, ca un cadou de Dragobete, doamnele viceprimar ar putea primi în sfârșit birourile pe care și le doresc și nu pe cele care le-au fost puse acum la dispoziție. Majoritatea formată din consilierii PNL și USR-PLUS a revenit cu proiectul privind stabilirea destinației birourilor situate în clădirea Primăriei municipiului Focșani – camerele 107, 108, 109 și 110, pentru organizarea cabinetelor viceprimarilor în întreg mandatul 2020 – 2024, după ce, într-o ședință anterioară, liberalul Costel Bîrsan venise cu această idee.

Pe atunci nu exista un raport în spatele proiectului și așa inițiativa a picat, însă de această dată există un referat întocmit de secretarul general al municipiului, concluzia fiind aceea că nu poate fi avizat favorabil! În documentul semnat de Marta Carmen Ghiuță se arată că „excede competențelor stabilite în sarcina consiliului local în OUG 57/2019, privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, cu precizarea faptului că lipsa avizului de legalitate nu exclude posibilitatea dezbaterii și aprobării proiectului de hotărâre”.

Mai mult, și în raportul întocmit de Serviciul administrarea domeniului se arată cam același lucru: „Autoritatea deliberativă constituită la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale nu poate hotărî cu privire la modul de organizare al serviciilor în cadrul imobilului cu destinația de „sediul Primăriei Municipiului Focșani”, atribut al primarului în calitate de reprezentant al unității administrativ-teritoriale. Aceeași prerogativă a primarului o menține și actul normativ indicat mai sus, respectiv faptul că pot beneficia de spații separate cu destinație de birouri și alte persoane cu funcții de conducere specifice unor instituții, cu acordul acestuia, fapt ce s-a și întâmplat prin amenajarea celor două spații la parterul instituției”. Explicația PNL și USR-PLUS este detaliată în raportul de aprobare pe care și l-au semnat ei înșiși: viceprimarii vor birouri cu antecameră pentru asigurarea secretariatului propriu și personal, birourile ca atare, dar și băi, așa cum au fost configurate camerele. Doamnele viceprimar și-au și ales camerele cu vedere de la etajul I: potrivit proiectului, Tătaru a optat pentru 107 și 108, iar Dimitriu vrea 109 și 110. Iar în raport, consilierii fac referire inclusiv la articolul din Regulamentul de organizare și funcționare a Consiliului Local Focșani cu trimitere la… angajări: „viceprimarii pot înființa, în limita numărului maxim de posturi aprobate, cabinetul viceprimarului”!

Practic, exact un proiect cum au promis alegătorilor în campanie, pentru bunăstarea… municipiului. Proiectul va fi discutat în ședința din 24 februarie în condițiile în care, miercuri, Alexandra Tătaru postase pe pagina  oficială de facebook imagini cu biroul de la parter și declarase: „Preluat cabinetul 01. Aștept atribuțiile. Am convenit cu dnul primar (in ciuda afirmațiilor) ca studiem documentele și apoi votăm. Așa vom face.”

Și tot din seria preocupărilor importante, doamnele viceprimar de la USR și PNL nu au ratat ieri ocazia să-și facă un selfie în fața secției de  de contencios administrativ a Tribunalului Vrancea. „Consilierii psd au depus în instanță cerere de suspendare și anulare a Hotărârii Consiliului Local Nr.4/2021 prin care au fost aleși #viceprimarii municipiului #Focșani!

Am fost prezentă cu colega mea la Tribunalul Vrancea Secția a II-a Civilă de Contencios Administrativ pentru un prim termen. Ne vedem pe 4 martie cu noi informații!”, a postat pe pagina de facebook Dimitriu Ana-Maria Laura, susținând chiar că se simte „în formă” cu Alexandra Tătaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?