Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Ghid complet pentru a alege un aspirator vertical

Dacă ești în căutarea unor sfaturi care să te ajute să alegi cel mai bun aspirator vertical, atunci ai ajuns la locul potrivit. Un astfel de aspirator, care poate veni fără cablu, se va simți eliberator și vei putea aspira nu nu numai podeaua, ci colțurile fiecărei camere. De asemenea, va economisi timp prețios, deoarece nu este nevoie să îl tot conectezi și deconectezi. Totodată, poziția corpului tău va fi mai bună și nu te vei simți obosită după aspirare.

Cu tot mai multe aspiratoare disponibile pe piață, poate fi destul de copleșitor să găsești cea mai bună opțiune pentru tine. Pentru a te ajuta, am realizat acest scurt ghid cu lucruri de luat în considerare.

Dacă:

  • Locuiești într-o casă cu zone mari de covor
  • Preferi să nu te apleci în timp ce aspiri
  • Vrei ceva mai mobil

Atunci ia în considerare un aspirator vertical!

Pe lângă puterea de aspirație, aspiratoarele verticale au perii rotative, acționate de o centură, care ajută la eliberarea și îndepărtarea murdăriei înrădăcinate.

Dacă:

  • Locuiești într-o casă cu mai multe niveluri
  • Vrei ceva ușor și ușor de ridicat
  • Nu ai prize în locurile potrivite acasă

Atunci ia în considerare un aspirator vertical fără fir, deoarece acestea îți permit să te deplasezi liber fără fire, iar fiecare încărcare îți oferă aproximativ 30 – 40 de minute de curățare.

Alegerea aspiratorului de dimensiunea potrivită

Încearcă să echilibrezi disponibilitatea spațiului de depozitare din casa ta cu dimensiunea aspiratorului și, prin urmare, capacitatea sa de curățare a prafului și murdăriei.

Nu vrei să te împiedici de aspiratorul tău atunci când nu este utilizat și nici nu vrei să golești încontinuu recipientul pentru murdărie, deoarece este prea mic.

Aspiratoare cu sac versus fără sac

Ambele sunt la fel de eficiente, în funcție de circumstanțele în care sunt folosite.

Aspiratoarele cu saci curăță în general mai mult timp fără a fi nevoie să fie golite, iar acest lucru poate fi un avantaj în casele mai mari. Eliminarea igienică a sacilor este foarte ușoară.

Aspiratoarele fără sac te scutesc de inconvenientele și costurile de cumpărare a sacilor de schimb. Acestea îți permit, de asemenea, să observi obiecte valoroase dacă sunt aspirate accidental, lucru care este practic imposibil cu aspiratoarele cu sac.

Dezavantajul este că golirea și curățarea recipientului reutilizabil poate fi dezordonat și se recomandă să faci acest lucru în exterior. Acest lucru nu poate fi neapărat convenabil sau practic.

Aspirarea diferitelor suprafețe

Toate modelele de aspirator vertical oferă o gamă de accesorii pentru a spori capacitățile de aspirare. Cu toate acestea, asigură-te că iei în considerare exact care sunt nevoile tale, deoarece nu vei dori să plătești în plus pentru capabilități inutile.

În cele din urmă, îți recomandăm să te concentrezi pe cât de bine reușește un aspirator vertical să treacă eficient între modurile de curățare a podelelor dure și a covoarelor. Unele dintre cele mai bune modele, de exemplu, oferă periajul motorizat al covoarelor pentru o curățare profundă, o funcție care poate fi apoi oprită cu ușurință pentru a aspira podelele dure și covoarele delicate.

Accesorii

Dacă trebuie să aspiri în spații strâmte sau în zone înalte, verifică opțiunile pentru acccesorii care vin cu aspiratoarele. Acestea îți vor oferi flexibilitate.

De ce am nevoie de un aspirator vertical

Gândește-te la un aspirator vertical ca la un înlocuitor de înaltă tehnologie pentru mătură și făraș. Ceva pe care îl vei folosi puțin și des. Deci, puterea și confortul sunt bune.

Durata de viață a bateriei este probabil mai puțin importantă, dar dacă casa ta este mică, ai putea lua în considerare utilizarea unui aspirator vertical ca aspirator principal, caz în care vei dori să dureze doar câteva minute.

Merită să cumperi un aspirator vertical?

Da. Într-o casă mai mică, acestea pot înlocui în totalitate un aspirator clasic cu cablu, mai ales dacă alegi un model cu aspirație bună. În casele mai mari, acestea sunt perfecte pentru curățarea rapidă. Dacă ai una la alt etaj sau într-o altă parte a casei, curățarea rapidă a dormitoarelor va deveni o plăcere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?