Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Hoţi de cupru şi scânduri de brad, trimişi în judecată

Trei tineri din Focşani au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

Unul dintre inculpaţi este acuzat de săvârşirea a trei infracţiuni de furt. Astfel, în noiembrie 2019, inculpatul a furat un telefon mobil dintr-o maşină parcată pe Bulevardul Gării. În  momentul în care inculpatul a furat dispozitivul, maşina nu avea portierele asigurate. Prejudiciul a fost estimat la suma de 3200 lei. Acelaşi inculpat, în luna mai a anului 2020, împreună cu alţi doi tineri, trimişi şi ei în judecată, a furat mai multe piese din cupru, aluminiu şi inox, ale unor vitrine frigorifice care erau în curtea unei societăţi comerciale. De această dată, prejudiciul a fost estimate la suma de 15.000 lei. În aceeaşi lună, împreună cu un alt inculpat, bărbatul a sustras scânduri de brad, dintr-o clădire dezafectată aparţinând SC Mopaf Vrancea. De această dată, hoţii au fost prinşi în flagrant.

Un alt inculpat din dosar are 29 de ani. El va fi judecat pentru că în martie 2020 a furat fier vechi rezultat în urma demolării unor clădiri din curtea unei societăţi din Focşani şi l-a vândut la un centru de colectare. În aceeaşi lună, inculpatul a pătruns pe terenul unei persoane vătămate, care era împrejmuit, şi a furat de aici materiale feroase în valoare de 3.600 lei.

În rechizitoriul procurorilor se arată că acelaşi inculpat a participat la furtul pieselor din cupru ale vitrinelor frigorifice din curtea societăţii comerciale din Focşani. De asemenea, bărbatului i-ar fi trebuit şi scândurile din brad de la fosta clădire a Mopafului, participând astfel şi la acest furt.

Ultimul inculpat, care are 19 ani, este acuzat că a luat parte la furtul piselor de cupru de la vitrinele frigorifice. Toţi cei trei inculpaţi sunt recidivişti. Faţă de alţi trei bărbaţi s-a dispus renunţarea la urmărirea penală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?