Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Culmea ipocriziei! PNL și USR blochează investițiile în Consiliul Local Focșani, apoi acuză primăria în ședințele de Consiliu Județean

Useriștii din Consiliul Județean sunt precum Habarnam și pălăvrăgesc despre proiectele municipiului Focșani, pe care chiar colegii lor le blochează în Consiliul Local Focșani. Ședința Consiliului Județean de ieri a arătat nivelul habarnist al celor de la USR când sunt discutate proiectele care să îmbunătățească viața vrâncenilor, a focșănenilor în acest caz. Un consilier județean de la USR vede că în Focșani nu circulă autobuze electrice, spune că nu s-a cheltuit niciun leu pentru acestea, iar singura concluzie pe care o trage este că administrația locală nu face nimic pentru a cumpăra mijloace de transport ecologice.

Achiziția autobuzelor electrice pentru Focșani face obiectul a două proiecte finanțate cu fonduri europene, din care unul este în parteneriat cu Ministerul Lucrărilor Publice. Prin cele două proiecte ar urma să fie cumpărate 36 autobuze electrice mici și medii. Ambele sunt în procedură de achiziție publică. Mai mult, proiectul derulat cu Ministerul Lucrărilor Publice, demarat în 2018, se află la a doua licitație pentru desemnarea furnizorului autobuzelor, după ce prima licitație a fost anulată în 2019.

De asemenea, Primăria Focșani implementează proiecte cu fonduri europene pentru realizarea unor trasee de piste de biciclete și achiziția de biciclete în municipiu. Din păcate, aceste proiecte finanțate cu fonduri europene, dar și celelalte investiții din Focșani, sunt blocate de majoritatea PNL-USR din Consiliul Local Focșani. Consilierii din cele două partide au respins, de două ori, fondurile alocate pentru derularea investiții. În schimb, PNL și USR au aprobat un amendament nelegal prin care șase milioane de lei sunt luați de la investiții și alocați pentru acordarea de vouchere doamnelor și domnișoarelor din Focșani.

Ipocrizia useristului a fost sancționată de consilierul județean Cătălin Răducanu care a amintit de blocarea proiectelor de investiții în Consiliul Local Focșani. „Planul de mobilitate urbană al municipiului Focșani, care prevede atât centura ocolitoare, piste de biciclete și reabilitarea zonelor pe care tocmai le-ați menționat, stă blocat și nu se pot face achiziții din cauza unei opoziții a colegilor dumneavoastră din Consiliul Local Focșani. Prima oară ar trebui să vă faceți temele și apoi să ridicați această problemă în Consiliul Județean”, a spus consilierul Cătălin Răducanu.

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, le-a cerut useriștilor să își respecte promisiunile făcute în campaniile electorale, înainte de a vorbi despre ceea ce se întâmplă în Focșani. „Așteptăm parcul tehnologic, să aduceți înapoi cei 40 de mii de vrânceni plecați la muncă în străinătate, așteptăm să aduceți investitorii străini, pentru că nu a venit niciunul până acum”, a spus Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?